Vimpelin kunnanhallitus 2.11.2020: Perusteita veronkevennyksille ei ole

KUNNANHALLITUS esittää valtuustolle, että kunnan tuloveroprosentti on myös ensi vuonna 22,5.

Kuntaliiton lokakuussa julkaiseman veroennustekehikon mukaan nykyisillä veroprosenteilla Vimpelin verokertymäksi arvioidaan vuodelle 2021 tuloveron osalta 8 781 000 euroa, kiinteistöveron 806 000 euroa ja yhteisöveron 787 000 euroa. Tulonveroprosentin korottaminen 0,25 prosentilla toisi lisäverotuloja aina noin 100 000 euroa.

Valtionosuuksien määrän arvioidaan vuonna 2021 nousevan 3,1 prosentilla ja olevan 8 884 592 euroa. Peruspalvelujen valtionosuus nousee erityisesti ikätekijän sekä sairastavuuskertoimen muutoksien   johdosta. Tilinpäätösennusteen 26.10.2020 mukaan vuoden 2020 tuloksen arvioidaan olevan positiivinen. Kunnalla on taseessa alijäämää noin 1,4 miljoonaa euroa, joka tulee kattaa viimeistään vuoden 2023 tilinpäätöksessä. Konsernitasolla tarkasteltuna talouden suunnittelu ja konserniohjaus vaativat erityistä huomiota. Perustetta tuloveroprosentin laskemiselle ei näin ollen ole.

KIINTEISTÖVEROPROSENTIT ovat tänä vuonna seuraavat: yleinen kiinteistöveroprosentti 1,10, vakituisten asuinrakennusten 0,65, muiden asuinrakennusten 1,30, rakentamattoman rakennuspaikan 3,00 ja yleishyödyllisten yhteisöjen 0,00. Valtuustolle esitetään, että veroprosentit säilytetään ennallaan.

Jos kiinteistöveroprosentit pidetään ennallaan, vuoden 2021 kiinteistöveron kertymä on lokakuussa julkaistun Kuntaliiton veroennustekehikon mukaan 806 000 euroa ja sama vuodelle 2022.

Tekniseen toimeen on hankittu rakennusvalvonnan käyttöön ohjelma, jolla voidaan tarkistaa kiinteistöverotuksen tietojen ja rakennusvalvonnanrekisterin yhteneväisyys sekä kiinteistön luokitustiedon oikeellisuus sekä ilmoittaa mahdollisesti kiinteistöverotuksen tiedoista puuttuvat rakennukset. Tarkistus tehdään kunnan kiinteistöverokertymän oikeellisuuden varmistamista varten, eikä se korvaa verovelvollisen vastuuta omien tietojensa ilmoittamisesta.

SF-CARAVAN Vieresniemi ry on saanut myönteisen rahoituspäätöksen Vieresniemen alueen kehittämishankkeelle, jossa aiotaan kunnostaa uimaranta, rakentaa uimalaituri, pukukopit ja vessat sekä kunnostaa alueelle johtava tie sekä parkkipaikat. Lisäksi takkatuvan sisäremontti, huvimajan ja grillikodan rakentaminen kuuluvat myös hankkeeseen.

Hankkeen hyväksytyt kokonaiskustannukset ovat 32 000 euroa, josta julkinen rahoitus kattaa puolet. Yksityisen rahoituksen osuus, 16 000 euroa, katetaan vastikkeettomalla työllä.  Hanke toteutetaan 01.06.2020–31.12.2022. SF-Caravan Vieresniemelle myönnettiin väliaikaisrahoitusta hankkeen käynnistämistä varten 16 000 euroa.

VIMPELI osallistuu Jamin RoboCont -hankkeen kuntarahoitukseen 2 000 eurolla, mikäli muut kunnat tekevät vastaavan päätöksen.

TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden osuus työvoimasta Vimpelissä oli syyskuussa 6,2 prosenttia, kun se elokuussa oli myös 6,2 ja heinäkuussa 8,7 prosenttia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.