Vedon pelipaketti ei pysynyt kasassa

Sentteri Destinee Young jatkoi vahvoja otteita sunnuntain HBA-pelissä upottaen 23 pistettä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Alkuminuuteilla Veto oli hieman kankea, mutta kampesi itsensä pelin johtoon ensimmäisen jakson loppupuolella. Pallo pyöri hyökkäyksessä aika ajoin mallikkaasti. Toisella jaksolla taistelu jatkui tasaisissa merkeissä pelin suunnan kääntyessä vauhdikkaasti päästä päähän. Puolivälin jälkeen tilanteet alkoivat kääntyä vastustajille.

–Puolustuspeli alkoi sakkaamaan, vastustaja heitti muutaman kolmosen ja hävisimme yksi vastaan yksi -tilanteita. Meillähän ei siinä mennyt oikeastaan mikään sisään: oli vähän huonoja heittovalintoja ja pakottamista, yksinyrittämistä, kuvaili valmentaja Jukka-Pekka Kujala.

–Pelitaktiikka, jota olimme tähän peliin suunnitelleet, ei toteutunut. Puolustukseen palautuminen on huonoa, yksi vastaan yksi -tilanteita hävittiin, ne olivat isoimmat asiat puolustuspäässä. Ja tietysti joukkuepuolustaminen, jos siellä joku häviää tilanteen, toisen tulee olla paikkaamassa ja rotaatio menee hyvin eteenpäin.

HBA heitti paremmin. Levypallot Veto voitti, mutta se ei nyt auttanut voittoon. Pelin tason pitäisi pysyä illasta toiseen samanlaisena, nyt se Kujalan mukaan poukkoilee liikaa.

Vedon parhaana palkittiin Mariah Miller, joka kirjautti tehot 14/13/2. Pihla Jaatinen teki kaksi pistettä ja nappasi kolme levypalloa, Minttu Isoranta 4/2, Riikka Kujala 2/1/1, Anni Kujala 5/4, Doniyah Cliney 10/4 ja Destinee Young 23/15/5.

PAREMPAA peliä Vedon joukkue esitti keskiviikkona Kotkassa, missä pystyi laittamaan vahvalle ennakkosuosikki Peli-Karhuille kampoihin. Peli päättyi pistein 81–70.

Viiden kierroksen jälkeen Veto on sarjassa kahdeksantena kahdella pisteellä, takana ovat vielä voittoja vailla olevat Pyrintö sekä Catz, jonka Veto kohtaa torstaina matkatessaan Lappeenrantaan.

–Catz on pelannut kotimaisin voimin, totesi Kujala ja lisäsi, että pelitaktiikka on vielä työn alla.

Maajoukkuetauko täytyy käyttää hyvin hyödyksi treenatessa.

–Asioita, joita teemme, täytyy tehdä paremmin, että peliä saadaan vietyä paremmalle tasolle. Joukkueen yhteen hitsaaminen on edelleen kesken.

Kujala uskoo, että parempaa peliä on luvassa. –Olen nähnyt tämän joukkueen pelaavan paremmin.

HBA:N valmentaja Pekka Salminen luotsaa myös Susiladies-nimellä tunnettua koripallon naisten maajoukkuetta.

–Vimpelistähän meillä HBA:ssa on ollut Lotta Vehka-aho, joka edustaa kaikkea sitä hyvää, mitä suomalaisissa maajoukkuepelaajissa on!

Susiladies kokoontuu maajoukkuetauolle pienemmällä kokoonpanolla kuin normaalisti, eikä Vehka-aho pääse nyt Amerikasta saapumaan peleihin. –Hän olisi ehdottomasti avausviisikossa.

Joukkue kokoontuu 14 pelaajan voimin Portugaliin. Mukana ovat Euroopassa ammattilaisina pelaavat suomalaiset, yksi yliopistopelaaja ja muutama suomalainen kotimaan sarjoista, mukaan lukien HBA:n Janette Aarnio.

Kysyttäessä, kuinka Salminen näkee pienen paikkakunnan, kuten Vimpelin roolin suomalaisessa naiskoripalloilussa, hän vastasi: –Vimpeli on varmasti viimeinen ongelma mitä meillä on – kun vain olisi kuusi, seitsemän tällaista paikkaa! Voin vain kiittää ja onnitella teitä kaikkia, tämä on ihan mieletön paikka! Joku tilasto sanoo, että joka neljäs vimpeliläinen nainen on pelannut tai pelaa koripalloa. Tarvitsemme lisää näitä paikkoja ja tällaisia olosuhteita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.