Saarijärven ruoppaushanke etenee

KAUHAVAN ympäristölautakunta päätti kokouksessaan 28. lokakuuta puoltaa Kortesjärven Saarijärven kunnostamista ruoppaamalla.

Lautakunnan mielestä Saarijärven kunnostushanke on tarpeellinen. Se tuo lukuisia hyötyjä virkistyskäytön, vedenlaadun, kalaston ja muun vesiluonnon näkökulmasta, kun järven umpeenkasvua rajoitetaan ja vesitilavuus kasvaa.

Saarijärveläiset ovat ajaneet ruoppaushanketta jo vuodesta 2012 lähtien.

Ympäristötoimi on ollut mukana hankkeen suunnittelussa. Yhdessä he ovat suunnitelleet ruoppaavansa järven etelä- ja pohjoisosan umpeenkasvaneille alueille väyliä veneellä liikkumisen helpottamiseksi, veden virtausolojen parantamiseksi ja umpeenkasvun vähentämiseksi.

Ruoppausmassoja, joita kertyy yli 47 000 kiintokuutiota, ei läjitetä järven rannoille, vaan sitä tarkoitusta varten suostumuksen saaneille metsäkiinteistöille.

Ruoppaustyö halutaan tehdä talvella jääkannen päältä. Sen helpottamiseksi järven vedenpintaa halutaan laskea tilapäisesti munkkipadon avulla kuutisenkymmentä senttiä. Näin myös rannanomistajille avautuu mahdollisuus tehdä omilla tonteillaan rantaruoppauksia kuivakaivuuna tarpeen mukaan. Vedenkorkeutta laskettaisiin syksyllä vähävetiseen aikaan ja se palautettaisiin normaaliksi keväällä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.