Eilen kuusi uutta koronatartuntaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä todettu 125 koronavirustartuntaa. Neljä potilasta on sairaalahoidossa.

Eilen 8.10. todettiin kuusi uutta tapausta. Tapaukset liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Jäljitystyö ja tarvittavat eristys- ja karanteeni toimenpiteet on tehty.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 31 529. Eilen tutkittiin 540 näytettä.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki ei antanut eilisessä 8.10. kokouksessaan uusia suosituksia, koska aikaisemmin annettujen suositusten katsottiin riittävän.

Aluehallintovirasto on ilmoittanut, ettei se näe tarvetta kieltää yli 50 hengen kokousten ja julkisten tilaisuuksien järjestämistä maakunnan alueella.

Nyrkki suosittelee edelleen kuntia harkitsemaan asiaa kunnan tartuntatautitilanne huomioiden. Muut suositukset etätyöhön siirtymisestä, joukkueurheiluun ja joukkueurheilun kilpailutoiminnan tauottamisesta 31.10.2020 saakka sekä suositus siitä, ettei yli 20 hengen kokoontumisia järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa 31.10.2020 saakka ovat edelleen voimassa. Nyrkin suosituksen mukaisesti sairaanhoitopiirin alueella on käytössä THL:n kiihtymisvaiheen maskisuositus.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.