Kokemuksella ja innolla kohti Korisliiga-kautta

Lue, millä mietteillä Vedon Korisliiga-joukkueen juniorit Jemina Männikkö, Adalmiina Syynimaa ja Emilia Vörlin lähtevät lauantaina käynnistyvää Korisliiga-kauteen.

NAISTEN Korisliiga käynnistyy Vedon osalta kotipelillä lauantaina 10. lokakuuta, jolloin vastassa on sarjanousija Tampereen Pyrintö. Peli käydään ilman yleisöä koronatilanteen vuoksi. Siihen myydään kannatuslippuja Ruutu+-palvelussa, josta sitä voi seurata, ja lipputoimisto.fi-sivulla.

Myös tämän iltainen harjoitusottelu JBA:ta vastaan kello 18.30 pelataan suljetuin ovin.

Veto lähtee kauteen nuorella joukkueella, mutta kokeneen aloitusviisikon voimin, totesi valmentaja Jukka-Pekka Kujala. Viisikkoon kuuluvat Anni Kujala, Riikka Kujala, Doniyah Cliney, Destinee Young sekä Mariah Miller. Tavoitteena on pudotuspeleihin pääsy. Se on Kujalan mukaan realistinen maali; monissa muissakin joukkueissa nuoria pelaajia on paljon, ja amerikkalaisia pelaajia on aikaisempia vuosia vähemmän.

–Kausi on pitkä. Kehitämme peliä pala palalta. PeKa, FoA, Honka ja Kouvottaret ovat kovimpia joukkueita näin ennakolta, niillä on laaja pelaajamateriaali, mutta yksittäisissä otteluissa voimme heitä haastaa ja voittaakin.

 –Harjoituspeleissä nuoret ovat suoriutuneet hyvin, pelanneet ihan merkittäviä minuutteja ja ovat liigavauhdissa. Minttu Isoranta ja Pihla Jaatinen saavat lisää vastuuta.

Joukkueessa pelaavat myös Adalmiina Syynimaa, Jemina Männikkö ja Emilia Vörlin.

KAKKOSVALMENTAJANA on aloittanut Brandon Latvala. Hänellä on pitkä historia koripallon parissa: hän pelasi sitä itse high school-vuosinaan. –Monta vuotta elämästäni on omistettu pelille. Olen erittäin kiinnostunut lajin historiasta, kehityksestä ja kulttuurista.

Hän haluaa olla mukana kehittämässä joukkuetta monilla uusilla ja innovatiivisilla tavoilla. –Minun roolini valmentajana on yrittää saada esille paras versio pelaajistamme. Silloin he onnistuvat. Vaikka roolini on rajallinen, on tärkeää, että he tietävät, että välitän.

Hän huomioi, että amerikkalaisilla pelaajilla näyttää olevan mahtava dynamiikka. –Jokaisella on ainutlaatuinen persoonallisuus ja tyyli. Kauden jatkuessa he kasvavat ja oppivat lisää. Mutta ensimmäisten pelien jälkeen voin kertoa, että meillä on edessä jännittävä kausi. Suomalaisilla pelaajillamme on tärkeä rooli pelinhallinnassa ja -tahdissa. Siellä vauhti ja nopeus mahdollistavat hyvän pelin.

VETO pyrkii toiminnallaan osaltaan estämään koronaviruksen leviämistä. Harjoituksia ja tapahtumia on peruttu: Vedon junioreiden koripallo- ja pesäpalloharjoitukset ovat tauolla 18.10. saakka liikuntahallin sulkemisen takia, ja seuran toimiston väki on siirtynyt etätöihin. Nuorisokuvien elokuvateatteri on myös suljettu.

Rohkeutta ja varmuutta hakemassa

KAHDEN Pyrintöä vastaan pelatun harjoituspelin jälkeen Vedon koripallojoukkueen tulokkaat Adalmiina Syynimaa, 16, Jemina Männikkö, 15, ja Emilia Vörlin, 17, odottivat naisten Korisliigan alkua innolla.

–Jännittää, totesi Syynimaa, mutta lisäsi olevansa valmis oppimaan ja kehittymään pelien myötä.

–Olen innoissani, haluan päästä taas pelaamaan, kun viime kausi päättyi etuajassa, Vörlin kertoi.

Jokainen näki omassa pelissään kehityskohteita.

–Pallovarmuus! Roolini on tuoda palloa ylös, joten palloa pitää oppia paremmin suojelemaan riistoilta. Monissa joukkueissa prässätään aggressiivisesti, Syynimaa nimesi.

–Fyysisyys ja rohkeus. Paljon isompien pelaajien haastaminen on hankalaa, välttämättä kaikkiin tilanteisiin ei uskalla mennä, pohti Männikkö.

–Rohkeutta tarvitaan lisää, etenkin heittorohkeutta, Vörlin totesi.

Vedon joukkueen keski-ikä on alle 20 vuotta.

–Vanhemmat pelaajat tsemppaavat ja antavat ohjeita. Rohkaisu on tärkeää, Männikkö kertoi.

–Mielestäni joukkueemme on jo nyt melko yhtenäinen, vaikka emme ole kauhean paljon pelanneet yhdessä, Vörlin jatkoi. –Jenkeiltä saa vähän erilaista näkökulmaa pelaamiseen. Anni ja Riikka ovat tärkeänä tukena hekin.

Ensimmäinen harjoitusottelu Pyrintöä vastaan päättyi Vedon tappioon, mutta toinen voittoon 65– 60.

–Hyökkäyspään pelaaminen olisi saanut mennä paremmin, puolustuspelaaminen onnistui nyt viime peliä paremmin, analysoi Männikkö.

–Minä löysin pelirohkeuteni vasta kolmannen jakson alkupuolella, kun tuli yksi hyvä suoritus, se rohkaisi, ja loppu menikin paremmin, Syynimaa pohdiskeli.

–Puolustin nyt aggressiivisemmin, siihen olen tyytyväinen, totesi Vörlin.

SYYNIMAA, Männikkö ja Vörlin pelaavat alle 19-vuotiaiden ykkösdivisioonaa Äänekosken riveissä yhdessä Minttu Isorannan ja Pihla Jaatisen kanssa.

–Meillä on sielläkin nuori joukkue, vanhimmat ovat 17-vuotiaita, Syynimaa kertoi.

Vörlin asuu ja opiskelee Kokkolassa, ja ajaa treeneihin Vimpeliin kolmisen kertaa viikossa saatuaan ikäpoikkeusluvalla ajokortin. Lisäksi tulevat pelireissut.

–Onhan se rankkaa yhdistää pelaaminen ja opiskelu, hän totesi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.