Luoma-aho viiden Suomen älykkäin kylä -finalistin joukossa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Suomen älykkäimmän kylän etsintä ja kehittämispolku alkoi vuonna 2018. Mukaan ilmoittautui 33 kylää, jotka halusivat lisätä elinvoimaa, aktiivisuutta ja innovatiivisuutta. Ensimmäisessä karsintavaiheessa mukaan jäi kisan viimeiseksi vuodeksi 16 aktiivisinta kylää.

Suomen älykkäin kylä julkistetaan 28.10. juhlatilaisuudessa, joka järjestetään pääosin virtuaalisena. Tilaisuudessa paitsi palkitaan voittaja, myös jaetaan kunniamaininta, jonka saa kylä, jossa on tehty pitkäjänteistä työtä maaseudun älykkäiden ratkaisujen puolesta.

Kansainvälistä näkyvyyttä

Älykkäät kylät on yhteinen teema Euroopan unionissa ja Suomen älykkäin kylä -kilpailun kisakylät ovatkin herättäneet kansainvälistä kiinnostusta. Kilpailun on järjestänyt Maaseutuverkosto, ja mukana ovat olleet myös EU:n rakennerahastot (ESR, EAKR), liikenne- ja viestintäministeriö, Maaseutupolitiikan neuvosto, Kuntaliitto ja Suomen kylät ry.

Kylille on parin vuoden aikana järjestetty koulutusta, keskinäisiä tapaamisia ja kylät ovat saaneet asiantuntija-apua valitsemaansa haasteeseen. Kilpailussa kannustettu kyliä etsimään älykkäitä ratkaisuja tämän hetken ja tulevaisuuden haasteisiin.

–Etenkin ensimmäisen karsinnan jälkeen mukana olleet 16 kylää ovat osoittautuneet todellisiksi esimerkkikyliksi, joita on ollut ilo seurata tämän kisan aikana. Viiden finalistin valitseminen oli todella vaikeaa. On ollut myös hienoa huomata, miten kylät ovat osanneet kiteyttää omia kehittämisen kärkiään ja markkinoida omia vahvuuksiaan. Kylissä on voimaa, kertoo maaseutuylitarkastaja Marianne Selkäinaho maa- ja metsätalousministeriöstä.

Seuraavaksi Suomen älykkäin kylä -kilpailun tuomaristo tutustuu tarkemmin viiteen finalistikylään. Älykkäimmäksi valitaan kylä, joka on älykkäimmin, esimerkiksi digitalisaatiota hyödyntäen, ja yhteisöllisesti lähtenyt ratkaisemaan ilmoittamaansa haastetta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.