Evijärvelle perustettiin musiikkiyhdistys: “Meidän ei tarvitse lähteä Kaustiselle, että voimme harrastaa musiikkia”

Satu Lumiaho valittiin musiikinystävien puheenjohtajaksi.
Lauantai-iltapäivällä pidettiin perustamiskokous, jossa sai alkunsa Evijärven musiikin ystävät ry. Sellaisesta on puhuttu paikkakunnalla vuosien ajan. Jäsenillä oli jo mietittynä monenlaisia suunnitelmia, mitä kaikkea yhdistys voisi alkaa tehdä.

EVIJÄRVELLÄ pidettiin lauantai-iltapäivällä perustamiskokous, jossa sai alkunsa Evijärven musiikin ystävät ry.

–Yhdistyksen tarkoituksena on yhdistää evijärveläisiä musiikin ystäviä, harrastajia ja ammattilaisia ja edistää musiikin harrastamista ja arvostusta kunnassa, kunnan kehittäjäkoordinaattori Sanna Syrjälä sanoo. –Kokoamme yhteen eri genrejä ja eri lailla musiikkia harrastavat tai ylipäätään vain musiikista tykkäävät ihmiset.

Sellaisesta on puhuttu paikkakunnalla vuosien ajan. Yksi yhdistyksen tavoite on siirtää hyvät ideat ajatuksen tasolta käytäntöön.

–Evijärvellä on älytön määrä musiikkiosaamista ja musiikista kiinnostuneita. Täällä ei kuitenkaan käydä juurikaan keskustelua siitä, että voitaisiin yhdessä tehdä jotakin — tai jos on käytykin, niin se on unohtunut, kun toteutus on lopulta jäänyt yhden ihmisen harteille, yhdistyksen puheenjohtajaksi valittu Satu Lumiaho sanoi.

PERUSTAJAJÄSENILLÄ oli jo mietittynä monenlaisia suunnitelmia, mitä kaikkea yhdistys voisi alkaa tehdä.

Yksi ajatus oli vastaavanlainen soitinpankki kuin Kortesjärven musiikinystävillä naapurikunnassa. Sieltä esimerkiksi musiikkiopistoon lähtevälle lapselle voisi lainata tai vuokrata oikeanlaisen instrumentin. Se mahdollistaa monen lapsen musiikkiharrastuksen.

–Jos soittimet ovat yhdistyksen omistuksessa, olisi varaa pitää niitä soittokunnossa, Lumiaho sanoo.

Yhdistyksestä musiikin harrastajat löytävät soittokavereita, ja se etsii sopivat esiintyjät erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin.

–Voimme myös kutsua paikkakunnalle esiintyjiä tai järjestää konserttimatkoja muualle Suomeen, Lumiaho sanoo.

Ensimmäisten keikkojen ja tapahtumien järjestämistä mietittiin jo loppuvuodelle.

Yhdistys voi hakea erilaisia avustuksia sekä parantaa evijärveläisten musiikinopiskelumahdollisuuksia esimerkiksi yrittämällä saada paikkakunnalle lisää opettajakäyntejä.

–Voimme myös tukea nuoria musiikin harrastajia myöntämällä stipendejä tai järjestämällä keikkoja heidän bändeilleen.

Lumiaho sanoo, että kyse on myös ”tahtotilasta”.

–Jos Evijärveä verrataan Kaustiseen, niin kyseessä on kaksi samankaltaista maalaiskuntaa, joissa on molemmissa aikoinaan ollut jäätävä määrä muusikkoja, soittajia ja pelimanneja. Siellä se perinne on jatkunut ja meillä se on katkennut, hän sanoo.

–Meidän ei tarvitse lähteä Kaustiselle, että voimme harrastaa musiikkia, Satu Toijala-Saari tiivistää.

KOKOUKSESSA oli paikalla seitsemän henkeä. Toimintaan etsitäänkin nyt mukaan lisää musiikista kiinnostuneita ihmisiä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.