Ei uusia koronatartuntoja: “Valtakunnallisessa tarkastelussa olemme epidemian perustasolla”

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on ennallaan, eikä uusia tartuntoja ole todettu. Tartuntojen kokonaismäärä on 72. Sairaalahoidossa on edelleen muutamia koronaviruspotilaita.

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on pysynyt rauhallisena. Kahden viikon seurantajaksolla uusia tartuntoja on ollut kahdeksan. Tapausilmaantuvuus on 4/100 000 asukasta. THL:n tilastoissa ilmaantuvuus on 1/100 000 kahden viikon seurantajaksolla. Ero johtuu kirjaamiskäytännöstä. THL kirjaa tapaukset kotikunnan mukaan, mutta sairaanhoitopii-rin tilastossa näkyvät kaikki Etelä-Pohjanmaan alueella todetut tartunnat.

–Valtakunnallisessa tarkastelussa olemme epidemian perustasolla. Vastuullisesti toimien voimme estää kiihtymisvaiheeseen ajautumisen maakunnassamme. Koronatilanne useissa lähisairaanhoitopiireissä on huomattavasti vaikeampi, ylilääkäri Matti Rekiaro kertoo.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 26 211. Eilen tutkittiin 472 näytettä.

Juttua korjattu 25.9. klo 12.36: Sairaanhoitopiiri korjasi oikean kahden viikon seuranta-ajan tartuntamäärän ja tapausilmaantuvuuden.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.