Etelä-Pohjanmaalla oli elokuun lopussa 7 117 työtöntä työnhakijaa

Julkaistu:

Aihe:

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 7 117 työtöntä työnhakijaa. Ely-keskuksesta kerrotaan, että vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 1 888 henkilöllä, eli 36,1 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi samalla ajanjaksolla 41,7 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin laski Etelä-Pohjanmaalla edellisestä kuukaudesta 1 721 henkilöllä.

Koronakriisi on näkynyt erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna. Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 1170 henkilöä. Lomautettujen määrä kasvoi viime vuoden vertailuajankohdasta 353,5 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 8,4 prosenttia, joka oli maan alhaisin. Seuraavaksi pienimmät osuudet olivat Pohjanmaalla (9,2 %) ja Kainuussa (10,1 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12,5 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi suhteellisesti eniten Ahvenanmaalla (217,1 %), Uudellamaalla (60,4 %) ja Pohjanmaalla (52,2 %). Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.