Aalto-verkostoituminen vahvistuu

Alajärven kaupungintalo on Alvar Aallon arkkitehtitoimiston suunnittelema.
ALAJÄRVEN kaupunginhallitus päätti, että Alajärvi liittyy jäseneksi Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön matkailureitti ry:hyn.

Alvar Aalto Säätiö on perustamassa Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön matkailureitti -yhdistystä, jonka tarkoituksena on matkailun edistäminen Alvar Aallon arkkitehtuuritoimiston suunnittelemiin kohteisiin ja niiden kulttuuriperinnön vaaliminen Euroopassa ja muualla maailmassa.

Yhdistyksen jäsenyydessä Alajärven kaupunki kytkeytyy vahvemmin Alvar Aalto -kohteiden kansainväliseen verkostoon. Yhdistys voi muun muassa ylläpitää ja kehittää Alvar Aalto -matkailureitin toimintaa, tuottaa digitaalisia ja fyysisiä julkaisuja ja verkkopalveluja, harjoittaa tiedotus- ja tutkimustoimintaa ja järjestää keskustelu-, tiedotus-, tutkimus- ja koulutustilaisuuksia sekä yleisötapahtumia.

MAANHANKINTA niin kutsutun yhdyskäytävän alueelta jatkuu. Valtuustolle esitetään, että tilat Välisalo ja Syrjä Lapuantien läheisyydestä ostetaan kaupungille 89 016 eurolla. Välisalon pinta-ala on 70 980 ja Syrjän   3 240 neliötä. Alueella on peltomaata 2,62 hehtaaria, jonka tukioikeudet sisältyvät kauppaan. Loppu alueesta on metsämaata. Kohteet ovat maastokatselmuksen ja karttatarkastelun perusteella tulevaisuuden rakentamistarkoituksiin soveltuvaa maata. Talousarviossa on varattu 100 000 euron määräraha maa-alueiden ostoon. Siitä on aikaisemmilla päätöksillä käytetty 148 526 euroa. Nyt lisämäärärahan tarve on nousemassa 137 542 euroon.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.