Muistisairaan ja mielenterveyspotilaan omaisille tarjolla valmennusta

Järviseudun Omaishoitajayhdistys muistuttaa syksyn aikana tarjolla olevista valmennuksista.

JÄRVISEUDUN Omaishoitajayhdistys ja Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys järjestävät Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin alueella asuville muistisairaiden omaishoitajille suunnatun Ovet -valmennuksen® Alajärvellä Perhetupa Pähkinässä (Tulisalontie 1). Syksyllä toteutettava valmennusjakso koostuu neljästä kokoontumiskerrasta maanantaisin 26.10., 2.11., 9.11. ja 23.11.2020 kello 12-15.30. Valmennuksessa käsitellään omaishoitajuutta, yhteiskunnan palveluja, hoivatyössä tarvittavia taitoja sekä omaishoitajan voimavaroja. Osallistujat saavat myös mahdollisuuden kokemusten jakamiseen toisten omaishoitajien kanssa. Valmennukseen voivat hakea kaikki, jotka auttavat läheistään, ja erityisesti ne omaiset, joiden perheessä omaishoitotilanne on uusi. Koulutus on osallistujille maksuton. Haku päättyy 13.10.2020.

LÄHEISEN sairastuminen mielenterveyden häiriöön vaikuttaa väistämättä myös hänen lähipiiriinsä ja herättää monenlaisia tunteita. Sairauteen sopeutuminen on usein vaativaa niin sairastuneelle kuin lähipiirillekin, kertoo omaistoiminnan ohjaaja Tiina Silvonen. –Omaisen on tärkeä huolehtia myös omasta jaksamisestaan ja saada apua omaan jaksamiseen.

Mielenterveysomaisille järjestetään neljän yhdistyksen yhteistyönä viikonlopun kestävä Ovet -valmennus® Härmän kylpylässä 13.-15.11.2020. Valmennus alkaa perjantaina iltapäivällä ja päättyy sunnuntaina puoliltapäivin. Viikonloppu tarjoaa valmennuksen lisäksi virkistystä ja mahdollisuuden vertaistukeen. Valmennus on valtakunnallinen, hakuaikaa on 19.10 saakka. Osallistujilla on omavastuuosuus.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.