Rakenna talosi Vimpeliin, niin saat kunnanjohtajan päiväksi apuun töihin

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KUNNANJOHTAJA Sam Leijonanmieli on lupautunut osallistumaan päiväksi talkoisiin jokaiselle, joka rakentaa talonsa Vimpeliin tonttikampanjan aikana.  

–Tavoitteena on toki auttaa talkoissa, mutta myös vaihtaa ajatuksia siitä, missä kunta voi olla parempi, auttaa, tai missä olemme onnistuneet ja samalla tutustua puolin ja toisin. Vimpeli on maailman ainoa kunta, jossa talon rakentaessaan saa kunnanjohtajan mukaan “kökkään”, hän toteaa. 

Jukkalan ja Sandbackan alueen asuinrakennusten rakentamiseen tarkoitetut kaavatontit myydään 50 prosentilla vuoden 2017 tontin hinnasta. 

Muut kunnan omistamat asuinrakennusten rakentamiseen tarkoitetut kaavatontit myydään yhdellä eurolla. 

Rakennusvelvoite tulee täyttää kahden vuoden sisällä kiinteistön kauppakirjan päivämäärästä. Rakennusvelvoitteen täyttymättä jättäminen laukaisee vuoden 2017 kaavatonttien kauppahinnan kokonaan perinnän. 

Rakennuslupahakemus tulee jättää kuntaan viimeistään 31.9.2021. 

Vimpelin kunnan alueella yksityiseltä tontin ostaneelle ja asuinrakennuksen rakentavalle myönnetään 1 000 euron avustus käytettäväksi rakentamiseen tai sisustamiseen liittyvien tarvikkeiden tai tavaroiden hankintaan. Avustuksen verokohtelu on verohallinnon ohjeiden mukainen avustuksen maksuhetkellä. Avustus maksetaan sen jälkeen, kun rakennetun kiinteistön lopputarkastus on tehty. 

–Suurin muutos edellisiin kampanjoihin on 1 000 euron avustus yksityiseltä ostettaviin tontteihin. Esimerkkinä, mikäli ostaja ostaa yksityiseltä tontin ja rakentaa asuinrakennuksen, saa ostaja lisäksi kunnalta 1 000 euron avustuksen rakennuksen ulkoisiin tai sisäisiin hankintoihin.  

Tonttikampanjan yksi kohokohta on huutokauppa. Kunta myy ilman pohjahintaa Jukkalan alueelta kuudennen tontin (1 993 neliömetriä) huutokaupat.com:issa.  

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.