Metallikeräyksen loppukiri käynnissä

Timo Vesalan toimeen panema Yrittäjien metallikeräys Vedon hyväksi on onnistunut yli odotusten. Pyrkimyksenä on saada kokoon vielä reilut pari tuhatta euroa ennen talvea.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Ajattelin aloittaessamme, että hyvä jos viisi tonnia saadaan kokoon. Sitten tavaraa tuli ja tuli aina vaan. Nyt se on vähän rauhoittunut. Yritämme saada tähän vielä hyvän loppukirin ennen lumen tuloa ja maan jäätymistä, jolloin keräys päättyy. Lopullinen tavoite on 15 000 euroa.

–Nyt kollaamaan varastoja ja siivoamaan pihat kuntoon talvea varten, Vesala kannustaa. –Peliin tullessa voi samalla poiketa Vähtärintien tuntumassa sijaitsevalle kontille tuomaan metallia!

7 500 euroa on jo luovutettu Vedolle.

KEVÄT aktivoi aina ihmisiä siivoamaan varastoja ja pihaa. Poikkeusolosuhteissa tämä korostui, kun ihmisillä oli tavallista enemmän aikaa tehdä siivouksia.

–Polkupyörät, ruohonleikkurit ja kaasugrillit ovat olleet suosikkituotteita! Olemme saaneet myös 30 henkilöautoa, ja maaseutupitäjässä kun ollaan, kolme perunapuimuria. Kolme on vielä tulossa, kunhan vilja saadaan puitua. Mukana on tullut paljon hyvää tavaraa ja mitä ihmeellisimpiäkin juttuja. Yksi erikoisuus oli 1 600 kilon sähkömoottori. Yksi helmistä on tällainen laatikko, jollainen löytyy myös Wanhojen Wehkeiden museosta, mutta kukaan ei tiedä, mikä se on, kertoi Vesala näyttäen laatikkoa, jonka kannessa on numerot 1–30, sivuilla kantokahvat ja sisällä lokerikko.

–Olisi kiva tietää, mikä tämä on, niin voisimme kertoa sinne museollekin.

Arvometallit on hyödynnetty erikseen ja joitakin vanhoja autoja myyty erikseen harrastajille ja keräilijöille, jolloin tuotto on ollut hieman suurempi.

–Jos olisi omasta tavarasta kyse, sellaista vaivaa ei viitsisi nähdä. mutta yhteisen hyvän vuoksi viitsii vähän vaivoitella, Vesala totesi.

VESALA kiittää ihmisiä siitä, että ohjeita on noudatettu ja alue on pidetty siistinä. –Yhtenä aamuna kontissa oli vuorivillaa, paljon, mutta en usko, että tuojat olivat paikallisia. Tavaraa on myös lähtenyt lavalta ihmisten mukaan. Toivottavasti todelliseen tarpeeseen.

Hän on iloinen siitä, että ihmiset ovat tarttuneet tilaisuuteen tukea paikallista urheiluseuraa. Tavaraa on tullut aina Seinäjokea ja Evijärveä myöten. –Osa on tuonut paljon tavaraa, osa paistinpannun, pienistä puroista se tulo kertyy. Pienelle seuralle tämä on iso potti rahaa. Haluan kiittää myös talkoolaisia: kymmenkunta vapaaehtoista on ollut mukana auttamassa tavaroiden siirtelyssä. Keräykseen lahjoitettavat autot on luvattu hakea kotoa, samoin vanhat peltikatot, joita on luovutettu kuudesta taloudesta.

Kuusakoski Oy tukee keräystä sillä, ettei peri rahtikuluja. –Keräykselle on toivottu jo jatkoa.

ALAJÄRVELLÄ Ankkurit ovat keränneet metallia toista kesää. –Metallikeräys on tuottanut vuoden alusta 2 230 euroa, tavaraa on lähtenyt kahdeksan kuormaa, kertoi Timo Kallio. 8 kuormaa. –Jos kokoon saadaan pari konttia vielä, päästään lähelle kolmea tonnia. Sitä luokkaa tuotto taisi olla viime vuonnakin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.