Vedon kiri sytytti yleisön

Sunnuntaina Saarikentällä peliä seurasi 1 634 katsojaa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kouvolan Pallonlyöjät taisteli itsensä finaaliin kaatamalla viime vuosien finaaleissa lyömättömän Joensuun, ja Vedon sekä Sotkamon Jymyn välinen välieräkamppailu siirtyi ratkaistavaksi tiistaina Hiukassa: voittaja kohtaa Koplan lauantaina ensimmäisessä finaaliottelussa. Superin voittaja voi olla selvillä jo sunnuntaina 20. syyskuuta, ja jos ei, ratkaiseva ottelu pelataan 26. syyskuuta.

Lauantain ottelu Hiukassa päättyi 2–0 (2–1, 4–0). Kotijoukkueen ulkopeli oli vahvaa, eikä Veto saanut sitä vastaan rakenneltua tilannetta, eivätkä harvat kotiutusyritykset tuottaneet toivottua tulosta. Vedon parhaana palkittiin Olli Heikkala, joka toi Vedon ainoaksi jääneen juoksun. Se lähti Perttu Ruuskan mailasta. Kakkospalkinnon sai Mikko Kanala. Yleisöä oli paikalla 1 320.

–Tietysti sisäpeli, kolmostilanteen rakentelu, kakkostilanteen ratkaisut ja Sotkamon kärjen kanssa pelaaminen olivat asioita, joita lähdettiin petraamaan, kertoi pelinjohtaja Markku Hylkilä joukkueen valmistautumisesta sunnuntaihin.

Sunnuntaina Saarikentällä peliä seurasi 1 634 katsojaa, ja tunnelma oli aiempien vuosien finaaleista tuttu. Ratkaisun hetkillä yleisö kannatti omiaan korviahuumaavalla volyymilla, ja Jymyn kannattajien huudot vaimenivat loppua kohti. Vedon kiri ottelun loppumetreillä oli sensaatiomainen, ja riitti ratkaisuun ilman Supervuoroa. Veto tasoitti ottelusarjan numeroin 2–0 (3–2, 11–9).

ENSIMMÄINEN jakso pelattiin tutusti pienin marginaalein. Viljo Sillanpää kotiutti ensimmäisessä sisävuorossa Olli Heikkalan kakkospuolen puhkaisullaan ja juoksi itse kotiin Janne Mäkelän lyönnillä. Kolmannessa vuoroparissa Ruuska kotiutti Heikkalan.

Toisella jaksolla Sotkamo sai hyvän alun ja takoi aloitusvuorossa kolme juoksua, toisessa yhden ja kolmannessa viisi. Veto lähti 1–9 tappioasemasta kirimään kolmannessa vuorossa kotiuttajatykkiensä voimin.

–Kolmannen aloittavalla alkoi jo vähän tuntua siltä, että aletaan odottamaan Supervuoroa, mutta tasoittavalla päästiin mukaan: he yrittivät torjua läpäreitä ja käytettiin se viisaasti, tekemällä yksittäisiä pinna kerrallaan. Neljännessä alkoi tuntua, että sieltä voidaan tulla vielä ohi, tuumi Vedon parhaana palkittu Ruuska.

Matias Rinta-aho kotiutti viisi ja ottelu päättyi hänen kunnariinsa. Janne Mäkelä löi loppukirissä kaksi juoksua ja Perttu Ruuska täydensi hyvän iltansa osallistumalla siihen kahdella juoksulla, jolloin illan saldoksi muodostui neljä lyötyä ja yksi tuotu. Tämän mahdollistivat Sotkamon puolustusasetelma ja muutamat räpylävirheet.

–Toisen jakson ulkopeli ei ollut sitä, mitä piti. Tauolla ajateltiin, että petrataan pelaamista ja pudotetaan Sotkamo kyydistä, kun tuntui, että vahvan takatilannepelaamisen ja tilanteen rakentelun vuoksi ote oli meillä, mutta siinähän kävi aivan toisin, kertoili Hylkilä ottelun vaiheista. –Ekana ei ollut mielessä, että tästä noustaan, mutta tärkeä oli saada ote pelistä jatkoa ajatellen. Ote saatiin ja mukana tuli niin paljon muutakin. Sitkeitä ollaan oltu tällä kaudella, monenlaista on koettu, ja tämä oli kaikista sitkein esitys.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.