Aisaparille vielä yksi rahoitushaku

Kuva: Päivi Kultalahti

Julkaistu:

Aihe:

LEADER Aisapari on saanut potin palautuvia hankerahoja ja avaa tälle vuodelle vielä yhden tukihaun.

Hakuun toivotaan Merkki päällä -strategian mukaisia investointi- ja perustamistukia paikallisille yrityksille, elinkeinollisia kehittämishankkeita — mukaan lukien yritysryhmähankkeet — sekä kehittämis- ja investointihankkeita, joiden hakijoina ovat paikalliset yhdistykset. Hakemukset tulee olla Aisaparissa 15.10. mennessä.

Hakemus kannattaa mieluiten tehdä Hyrrä-järjestelmän kautta, mutta voi käyttää myös lomakkeita.

–Olkaa yhteydessä hyvissä ajoin, niin neuvomme sekä hakemuksen tekemisessä että liitteissä, jotta saadaan hankkeet mahdollisimman valmiina määräaikaan mennessä, Aisaparin toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää toivoo.

KORONA muutti myös Aisaparin kokouskäytäntöjä. Sen vuoksi tämän vuoden kevät- ja syyskokous pidetään yhdistettynä. Vuosikokous on tiistaina 29. syyskuuta Härmän kylpylässä alkaen kahvituksella iltakuudelta. Kokouksen asialistalla on niin toiminnan suunnittelua kuin hallituksen jäsenten valintojakin. Huhdanpää sanookin, että kannattaa tulla paikalle vaikuttamaan.

Aisaparin jäseneksi liittyminen onnistuu helposti kotisivun lomakkeella tai toimistolle soittamalla. Varsinaisia jäseniä voivat olla alueella asuvat yksityiset henkilöt, yhteisöt ja säätiöt ja kannatusjäseniksi voivat liittyä myös alueen ulkopuoliset vastaavat toimijat. Aisaparin toiminta-alueeseen kuuluvat Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi, Lapua ja Vimpeli.

AISAPARI toivoo alueen asukkailta myös ideoita kotiseudun kehittämiseen.

Tällä kaudella Aisaparilla oli jaossa reilut 10 miljoonaa julkista rahaa. Sillä on toteutettu lähes 400 yritysten, yhdistysten ja yhteisöjen toivetta.

Leader-rahoituksen lähde on Manner-Suomen maaseuturahasto, joka rakentuu EU:n ja valtion tuesta. Lisäksi kunnat ja kaupungit sekä hankkeiden toteuttajat rahoittavat oman osuutensa.

Aisapari järjestää myös monenlaista toimintaa yhteistyössä kumppanien kanssa. Tänä syksynä kootaan esimerkiksi kyliä yhteen pitäjittäin. Ensimmäinen kokoontuminen on Alahärmässä 6.10. Voltin kotiseututalolla.

Kyläilloissa on tarjolla monipuolista tietoa, kuntovinkkejä ja puuhaa koko perheelle. Tilaisuuksissa on mukana myös Iskua Etelä-Pohjanmaalle -hanke opastamassa elvytystaitoihin ja kertomassa sydäniskureiden yhteishankinnasta kyliin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.