Juha Alkio: Kunnanjohtajan lähtöön ei liity dramatiikkaa

Juha Alkio kertoo, että kunnanjohtajan lähtö oli etukäteen tiedossa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN kunnanjohtajan virkaa haki 11 henkilöä.

He ovat humanististen tieteiden kandidaatti Tuija Ahola Seinäjoelta, filosofian maisteri Annukka Annala Kauhavalta, diplomi-insinööri Heta-Mari Hernesniemi Evijärveltä, hallintotieteiden maisteri Erkki Hirsimäki Parkanosta, hallintotieteiden maisteri Mikko Huhtala Vetelistä, kauppatieteiden ja yhteiskuntatieteiden maisteri Miika Kataja Helsingistä, merkantti Ari Kirsilä Pietarsaaresta, koneenrakennuksen insinööri ja kauppatieteiden maisteri Raimo Laaksonen Turusta, kauppatieteen ja kasvatustieteen maisteri Eveliina Nokua-Keisanen Alajärveltä, diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri Mikko Rantalahti Vimpelistä sekä kauppatieteiden ja taiteen maisteri Eeva Välikangas Kokkolasta.

–Hyvän tuntuinen porukka hakijoita. Ainut oli, että mukana oli jonkin verran sellaisia henkilöitä, joilla ei ole kunnallista kokemusta, pohti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juha Alkio perjantaina. –Yksitoista hakijaa oli yllättävän paljon. Tehtävään oli mielenkiintoa.

Nykyisellä kunnanjohtaja Teemu Kejosella on parhaillaan käynnissä toiseksi viimeinen työviikko Evijärvellä.

KUNNANVALTUUSTON puheenjohtaja Alkio haluaa korostaa, ettei Kejosen lähtöön liity mitään dramatiikkaa. Se oli kunnan johdossa etukäteen tiedossa.

–Teemu puhui jo jonkin aikaa sitten, että koska hänen poikansa asuu Uudellamaalla ja pyrkii kouluun siellä, hän aikoo hakea sieltä suunnasta töitä jossain vaiheessa.

Poikkeuksellinen tilanne ei Alkion mukaan ainakaan tällä hetkellä aiheuta vaikeuksia kunnan päätöksentekoon. Kunnan johtoryhmä toimii hänen mielestään oikein hyvin.

–Ainut asia on, että työmäärä lisääntyy aivan huimasti. Meillä on ollut aika ohut organisaatio: johtoryhmään kuuluu Kejonen mukaan laskettuna tällä hetkellä vain viisi henkeä, eli neljä jää.

UUDEN kunnanjohtajan pitäisi olla selvillä marraskuun alkuun mennessä.

Siihen asti viransijaisena on hallintopäällikkö Mikko Huhtala muiden töidensä ohessa. Alkio kertoo, että uuden kunnanjohtajan valintaprosessi yritetään saada maaliin mahdollisimman nopeasti.

–Hallintopäällikön, eli kunnan hallinnon pyörittäjän, ja vs. kunnanjohtajan työt samaan aikaan on liian raskas pesti, Alkio sanoo. –Tietysti olemme tehneet priorisointia ja jakaneet kunnanjohtajan töitä koko johtoryhmälle.

Juttua muokattu 5.9.: Kejosen viimeinen työviikko Evijärvellä on ensi viikolla, ei kuluvalla viikolla, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.