Vimpeli kohtaa puolivälierässä Hyvinkään: Hylkilä aloittaa pudotuspelit luottavaisin mielin

Markku Hylkilä aloittaa Vedon välieräsarjan Hyvinkäätä vastaan luottavaisin mielin.

Mikko Korhonen, Joensuun Mailan pelinjohtaja, valitsi joukkueen vastustajaksi Pattijoen Urheilijat, Sotkamon Jymyn Jani Komulainen valitsi runkosarjan tulosta kunnioittaen Seinäjoen JymyJussit. Veto päätyi Hyvinkäähän.

–Kouvola-pelin jälkeen mietittiin asiaa valmennustiimin ja kapteeniston kanssa, katsottiin vastustajien pelejä, mistä tuli selkeä mielikuva, kertoi Vedon viuhkamies Markku Hylkilä. –Valinnan perusteena on se, että päästään pelaamaan tuttua vastustajaa vastaan ja heidän pelityylinsä on sopiva meille. Vastustajassa on laatua, on vaarallisuutta, mutta ehkä myös elementtejä, kohtia, joihin voimme iskeä.

Hän myönsi, että Kitee oli aluksi hänen suosikkinsa puolivälierävastustajaksi, mutta mahdollisten vastustajien pelejä analysoimalla valinta muuttui. –Kaikista tärkeintä on oma tekeminen, sen on oltava kunnossa lauantaina.

Laadukas joukkue, lyöjämörssärit Juha Korhonen ja Teemu Nikkanen, tarjoavat läpilyöntiuhkaa ja molemmat kentät, Saarikenttä ja Pihkala, ovat avoimia.  –Nämä kaksi herraa ovat vaarallisia, ja kun pleijarisarjat ovat lyhyitä, he voivat kääntää pelejä, viemään sen jatkoille, jolloin kaikki on auki, mutta kaksi peliä on heitä vastaan, pelattu hienosti onnistuttiin siinä, ja näen, että on paikkoja, joihin voidaan iskeä. Ja kun pidetään huoli, etteivät nämä herrat eivät saa juoksuja lyötyä, tullaan kohtuullinen määrä tilanteita luomaan ja lyömään heidän takatilanteensa rikki.

Vedon kausi on ollut nousujohteinen. –Alkukausi aiheutti mietintää, ja varmasti tervettä painetta Vimpelissä pelinjohtajalle. (Pelaaminen) Ei ollut varmasti sitä, mitä oli ajateltu, vaikka onhan meillä ollut paljon muutoksia. Kahden kuukauden koronabreikki ilman lajiharjoittelua sotki nuoren joukkueen valmistautumista, mikä näkyi alussa epätasaisuutena, heikkoutenakin: tuli voitto, tappio, voitto, eikä onnistumisia pystytty saamaan peräkkäisissä peleissä. Tehtiin iso työ siinä, mitä pitää parantaa sisä-, ulko- ja kaaripelissä, ihan kaikessa, ja pystyttiin se tekemään. Täytyy nostaa hattua siitä pelaajille, että aina asioita pystyi parantamaan. Jos ei kulje, ja painettakin on, usein se menee puristamiseksi ja vääntämiseksi, ja ilmapiirikin saattaa kärsiä, jolloin kehitysaskeleet eivät ole niin voimakkaita.

Työilmapiiri on Vedossa kuitenkin pystytty pitämään hyvänä ja pikkuhiljaa palasia on viety eteenpäin. –Varovaisen tyytyväinen saa olla, ja on erittäin levollinen mieli aloittaa pleijarit: ollaan terveinä, ulkopeli on jämäkkää ja sisäpelissä pystytään tuottamaan riittävästi juoksuja kaikkia joukkueita vastaan. Mielenkiinnolla odotan, mihin asti se riittää: ollaan luottavaisia.

Ruudun kommentaattori Antti Tokkari oli yllättynyt siitä, että Hylkilä kääntyi valinnassaan Kiteestä Hyvinkäähän. Nyt Kouvola kohtaa Kiteen. Kouvolan pelinjohtaja Iiro Haimi totesi, että varmasti kova sarja on tulossa. –Valmistautuminen aloitettiin ennakoiden jo kotimatkalla runkosarjan viimeisestä pelistä.

Hyvinkää saapuu Saarikentälle lauantaina kello 16 alkavaan peliin. Sunnuntain Hyvinkää–Vimpeli -ottelu on Ruudun päälähetys. Tarvittaessa kolmas ottelu pelataan keskiviikkona 9. syyskuuta Saarikentällä kello 16.30.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.