Yksi uusi koronatartunta tänään perjantaina

Julkaistu:

Aihe:

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirissä todettiin tänään yksi uusi koronavirustartunta. Tartunnan lähde on peräisin ulkomailta. Altistuneiden jäljitys on meneillään. Koronavirustartuntojen kokonaismäärä alueella on nyt 57. (Tieto päivittyy www.epshp.fi/korona -sivustolle viiveellä). Sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 16 801. Eilen on tutkittu 568 näytettä.

Sairaanhoitopiirissä ja alueen terveyskeskuksissa otetaan käyttöön menettely, jossa negatiivisesta koronavastauksesta ilmoitetaan asiakkaalle tekstiviestillä:”Koronavirus (COVID-19) -näytteesi on negatiivinen eli virusta ei löytynyt.”

Tekstiviestin saaminen edellyttää, että asiakas on antanut luvan tekstiviestin käyttöön. Lapsen testitulosvastaus tulee huoltajan puhelimeen. Testitulos kirjautuu myös Kanta-palveluun.

Positiivisesta koronanäytevastauksesta soitetaan aina asiakkaalle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.