Kategoria:

,

Aihe:

Liikunta-Aallon projektipäällikkö Henna Matintupa juoksi itsekin vitosen lenkin illan aikataulun sen salliessa.

–Väkimäärä on aika lailla sitä mitä ajateltiinkin, ainoastaan poikien 11- ja 13-vuotiaiden sarjoihin ei saatu osallistujia. Viiden kilometrin reitti on helppo ja tasainen. Kisa tullaan järjestämän toistekin!

KAHDEN kilometrin matkalla kisattiin paremmuudesta 9-, 11- ja 13-vuotiaiden sarjoissa. Matkan nopeimmat olivat Aada Piispanen ja Viola Takala, jotka kipaisivat matkan muutaman sekunnin yli kahdeksaan minuuttiin. He kertoivat hyötyneensä samaa vauhtia juoksevasta kirittäjästä.

–Oli hyvä lenkki, Takala totesi. Innokkaiden liikkujien kilpailukausi jatkunee vielä, vaikka yleisurheilukoulu loppuikin. Sitten alkavat urheiluharjoitukset monitoimihallilla.

–Kiva, kun oli tällainen kisa täällä, sanoi Piispanen. Tytöt siirtyivät kannustamaan matkaan lähteviä pidempien matkojen juoksijoita.

VIIDEN kilometrin kisan ensimmäinen maaliintulija oli Alajärven Vpk:ta edustanut Eemil Turja, joka kellotti ajan 19.37. Naisten sarjan voiton vei Henna Matintupa ajalla 21,18.

Mainos

10 kilometrin matkan juoksi nopeimmin Wasa Endurancea edustava Tommi Lintala, joka piti kiirettä: hänen aikansa oli 35,27.

–Olisi ollut rahkeita parempaankin, mutta ekalla kierroksella tuli pistoksia ja mennessä vastatuuli hidasti hieman.

Alajärveläinen Antti Lumijärvi pisteli kaksi vitosen kierrosta ajassa 40,38.