Saunatonttu apuun geoparkin brändäyksessä

KOLMISENKYMMENTÄ yritysten edustajaa ja yrityskehittäjää kokoontui 18.8. Kivitippuun kuulemaan geopark-kokonaisuuden etenemisestä sekä sen tarjoamista mahdollisuuksista alueen yritysten liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun.

Geopark-projektijohtaja Heikki Mäkipää kertoi, että Unescon kriteereiden täyttymiseen vaikuttaa pieneltä mutta merkittävältä osalta myös tuotteistetut kansainvälisen tason vaatimukset täyttävät palvelut, kuten opas-, reitti-, majoitus- ja ravintolapalvelut.

–Tarvitsemme uusia palveluita ja toimijoita mukaan Kraatterijärven geoparkiin, jotta kokonaisuudesta syntyy sekä kotimaiselle että kansainväliselle matkailijalle vetovoimainen, Mäkipää sanoi.

Kansainvälisesti Kraatterijärven geopark on seuraavan kerran laajemmin esillä kesällä 2021 Japanissa olympialaisten yhteydessä.

KRAATTERIJÄRVEN geoparkin markkinoinnissa aiotaan hyödyntää saunatontun tarinaa ja brändiä, Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara kertoi. Alueen yritykset voivat hyödyntää saunatonttua omassa tuotteistuksessaan.

Idean taustalla ovat Lappajärven pohjoispäässä sijaitsevasta Kyrönsaaresta löydetyt viisi kivikauden aikaista kuoppaa, joita on tutkimusten perusteella käytetty saunomiseen tai säilytykseen.

Mainos

–Me uskomme, että koko tunnettu saunakulttuuri on saanut alkunsa juuri täältä. Kiehtovimpiin matkailukohteisiin liittyy aina tarinoita ja me nivomme Kyrönsaaren kivikautisiin saunoihin ja saunakulttuuriin fiktiivisen, hyvinvointia ja terveyttä ilmentävän saunatontun hahmon, kertoi Alasara.

Tilaisuudessa nähtiin, että saunakulttuurin mukaanottoa ja kehittämistä osana Kraatterijärven geoparkin  matkailijapalveluita tukevat myös Ähtärin kaupungin panostukset saunamatkailuun.

TILAISUUTTA moderoinut Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n yritysneuvoja Maria Ahvenniemi kannusti yrityksiä olemaan yhteydessä oman kunnan yritysneuvonnasta vastaaviin tahoihin. Heiltä on saatavilla apua markkinoiden selvittämiseen, liikeidean kehittämiseen, kannattavuuden laskentaan, yrityksen perustamiseen, rahoituksen hakemiseen sekä sopivien toimipaikkojen ja toimitilojen löytämiseen.

Ahvenniemi muistutti, että Kraatterijärven geopark -kokonaisuus sisältää monen tasoisia liiketoimintamahdollisuuksia aina kevyt- ja monialayrittäjyydestä päätoimiseen yritystoimintaan saakka.

–Pitkäjänteisellä yhteistyöllä rakennamme Kraatterijärven geoparkista alueen hyvinvointia ja elinvoimaa lisäävän kokonaisuuden, Ahvenniemi tiiviisti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.