Kasvomaskeja jaetaan kirjastoista vähävaraisille Alajärvellä, Vimpelissä ja Lappajärvellä

Julkaistu:

Aihe:

KASVOMASKIEN jakaminen aloitetaan vähävaraisille Alajärvellä, Lappajärvellä ja Vimpelissä

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

THL:n kasvomaskisuosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronatartuntatilanteessa. Kasvomaski ei sovellu lapsille. Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen.

Lähtökohtaisesti jokainen kuntalainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Kenenkään taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa muodostua esteeksi suosituksen noudattamiselle.

Alajärven kaupunki sekä Lappajärven ja Vimpelin kunnat jakavat maskeja jakelupisteistä ilmaiseksi sellaisille henkilöille, jotka eivät pienituloisuutensa takia pysty maskeja hankkimaan ja heillä on tarve maskien käytölle.

Maskia suositellaan käytettäväksi, jos olet liikkeellä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää. Maskia suositellaan myös, jos olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. Sitä suositellaan myös, jos palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää alueellisen viranomaisen suosituksen mukaan myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

MASKEJA jaetaan kirjastoista.

Alajärven kirjastosta (Kirkkotie 7) niitä saa keskiviikkoisin kello 10–12 ja 13–15 sekä torstaisin kello 14–17.

Lappajärven kirjastosta (Hyytiäisentie 6) niitä jaetaan keskiviikkoisin kello 10–16 ja torstaisin kello 14–17.

Vimpelin kirjaston (Patruunantie 15) jakoajat ovat keskiviikkoisin kello 10–15 ja torstaisin kello 10–15.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.