Kesäasukaskysely ja kesäkuulumisia

Teemu Kejonen, Evijärvi:

–Korona-aika on ollut suuri piristysruiske kotimaan matkailulle. Monet ovat vaihtaneet suunnitelman ulkomaanmatkasta kotimaassa matkusteluun. Matkailu kotimaassa on lisääntynyt selvästi ja myös mökkeilyn suosio on kasvanut. Tämä trendi on näkynyt suuresti myös Evijärvellä. Evijärven matkailun kesä on sujunut hyvin. Kesäasukkaita ja muita vierailijoita on näkynyt katukuvassa, rannoilla sekä muissa matkailu- ja muissa kohteissa runsaasti. Hyvä ja lämmin sää houkutteli mökkiläiset myös viihtymään pidempään Evijärvellä.

Sami Alasara, Lappajärvi:

–Yhteistyö järven ympärillä on mennyt eteenpäin ja asioita järven ympärillä kehitetään jatkuvasti,  Kraatterijärven geopark-hankkeen asioita ruoditaan vielä elokuussa Kivitipussa. Kesäasukasrekisteri on meille tärkeä, koska meillä on paljon mökkejä sekä mökkiläisiä. Haluamme pitää huolta kaikista asukkaista, oli sitten kyseessä paikkakuntalainen tai kesämökkiläinen. On hienoa, että on saatu asukkaita yhteen kokoava foorumi. jossa tiedottaminen on vaivatonta. Kaiken kaikkiaan raikas ja tervetullut kokonaisuus. Kesäasukas on arvokas, Sami Alasara toteaa ja lisää vielä, että kesä 2020 on ollut oudoin kesä ikinä hänen kohdallaan.
–Eteenpäin mennään positiivisin mielin.

Sam Leijonanmieli, Vimpeli:

Mainos

–Kesäasukasrekisteri on hyvää infoa alueen kesäasukkaille ja näin saamme näppärästi koottua heidät saman foorumin ääreen tarvittaessa. Koronakesä 2020 on näkynyt Vimpelissä uusina kasvoina. Vaikka tunnen melkein jokaisen vimpeliläisen kasvoista, olen silti tavannut uusi henkilöitä. Väkeä on ollut etätöissä mökeillä ja he ovat nyt viihtyneet kesäasunnoillaan pitempään. Rekisteriä on tärkeä kehittää johdonmukaisesti eteenpäin. Lisäksi olisi tärkeää saada etätyöskentelyyn sopivia tiloja Vimpeliin.

Susanna Keskinen, Kivitippu:

–Kotimaan matkailu on vireämpää kuin ennustettiin. Olisi tärkeää saada lisää kesäasukkaita rekisteriin, jo senkin takia, että se toimii palautekanavana molempiin suuntiin. Matkailussa on havaittavissa ilmiö, jossa ihmiset elävät hetkessä. Perhelomia tänä kesänä on ollut todella paljon, se näkyy esimerkiksi lisävuoteiden lukumäärässä majoituksessa. Kaiken kaikkiaan kesä 2020 on mennyt sujuvasti kotimaan matkailijoiden ansiosta, Keskinen sanoo.

KESÄASUKASKYSELYN palaute on Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin kunnille tärkeä työkalu, jotta voimme palvella teitä jokaista entistäkin paremmin. Kyselyyn onkin tullut jo mukavasti vastauksia. Kiitos kaikille vastanneille. Kysely on auki 31.8.2020 asti, joten siihen ehtii vielä hyvin vastaamaan. 

Järviseudun Sanomien ylläpitämään kesäasukasrekisteriin ja Facebookin ”Kraatterijärven kesäasukkaat” -ryhmään kannattaa myös liittyä. Ryhmien kautta saa kesäasukkaita kiinnostavaa tiedotusta ja uutisia myös talven mittaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.