Veto valmiina kohtaamaan Sotkamon

Markku Hylkilä ja Olli Heikkala odottavat innolla pesäpallokauden käynnistymistä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VEDON Superpesis-joukkue lähtee viikonlopun kohtaamisiin Sotkamon Jymyä vastaan intoa ja energiaa puhkuen.

–Takana on onnistunut treeniviikonloppu, tiivisti pelinjohtaja Markku Hylkilä tuntemuksiaan kahden ja puolen kuukauden treenitauon jälkeen. –Tässä välillä olemme pitäneet henkeä yllä viikoittaisissa Teams-palavereissa.

Veto aloitti pienryhmäharjoittelun pari viikkoa sitten ja kasvotusten kohdattiin koko porukalla vasta leirin merkeissä.

–Arvelutti hieman, millä tasolla ollaan tauon jälkeen, mutta pelaajien taitotaso oli oikeinkin hyvä. Muistuttelimme mieliimme, millaista pesäpalloa haluamme pelata. Harjoituksista jäi kuva, että ollaan kartalla siitä, miten pelataan, vaikka väki ja pelipaikat vaihtuvat.

LAUANTAINA kello 16 käynnistyvässä neliosaisen harjoituspelisarjan alkukamppailussa ja sunnuntaina kello 13 käynnistyvässä jatko-osassa Veto vyöryttää kentälle koko pelaaja-arsenaalinsa. Viikonlopun peleistä ovat syrjässä vain jalkavaivaa paranteleva Mikko Kanala sekä armeijassa oleva Elmeri Anttila. Otteluista saadaan hyvää tuntumaa tiiviiseen sarjaan, joka pakottaa joukkueet käyttämään mahdollisimman laajaa rosteria.

–Mielenkiintoisinta antia on nähdä tasomme suhteessa Sotkamoon, joka on Joensuun ohella sarjan voittajasuosikkeja. Pelit kertovat myös, mihin asioihin on syytä keskittyä ennen kauden alkua.

Vaikka harjoitusotteluista onkin kyse, kumpikin joukkue lähtee pelaamaan täysillä voitosta.

–Kevään jälkeen pelaamisesta osaa varmasti nauttia erityisen paljon.

Mainos

Laskuri seuraa 450 katsojan kertymistä

Toimitus

VIMPELIN Veto on monen muun urheiluseuran tapaan joutunut tarkastelemaan toimintatapojaan ja talouttaan koronauhkan ja kokoontumisrajoitusten aikana. Toistaiseksi urheilukatsomoihin voidaan ottaa 450 henkilöä. Vedon Superpesis-joukkueen otteluiden lipunmyynti painottuu Vedon toimistolle ja verkkokauppaan. Mikäli verkossa tai toimistolta käsin myydään vähemmän kuin 450 pääsylippua, myydään loput portilla. Vedossa uskotaan kuitenkin, että enimmäismäärä pääsylippuja myytäneen nopeasti loppuun.

Heinäkuun toisena päivänä alkavaa miesten Superpesis-kautta varten Veto tekee erityisjärjestelyjä. Se, kuinka kausikorttilaisten kanssa toimitaan, on vielä auki, mutta päätetään hallituksen tehdessä päätöksiä kokoontumisrajoituksista.

Talkoolaiset tekivät aloitteen vapaalipuista ja toimitsijakorteista luopumisesta.

–Vain ne, joilla on työvuoro, tulevat peliin ilmaiseksi. Loput maksavat sisäänpääsystä – ja maksavat mielellään. Koska katsomon väkimäärä on rajattu, kaikki ymmärtävät sen, ettei sinne pääse ilmaiseksi, puheenjohtaja Jari Lakaniemi toteaa.

Kokoontumisrajoitukset vaikuttavat myös Saarikentälle saapumiseen. Yleisön käytössä on vain pääportti. Niin sanottu Jokisilta on vain joukkueiden käytössä. Pääportille tulee myös laskuri, jonka avulla voidaan seurata ajantasaisesti katsomoon siirtyvää yleisömäärää.

VETO on käynnistänyt kevään aikana useita varainhankintakampanjoita, joilla on ollut hyvä vastaanotto. Uusia varainhankintatapoja ovat olleet muiden muassa pelipaita- ja tuotehuutokaupat, kannattajajäsenmaksu sekä mahdollisuus lahjoituksen tekemiseen. Meneillään oleva, Vimpelin Yrittäjien ideoima metallinkeräys on saanut kuntalaiset osallistumaan sankoin joukoin. Varainhankintaan kuuluu myös Sotkamon Jymyn kanssa pelattavat El Clasico -ottelut. Saarikentällä pelataan 13. ja 14. kesäkuuta ja Sotkamon Hiukassa 27. ja 28. kesäkuuta. Otteluita on mahdollisuus seurata myös netin kautta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.