Vedon kaudesta tulossa tiivis – Miesten Superpesis käynnistyy lohkoissa 2. heinäkuuta alkaen

Tulevana kesänä Superpesis-katsomoissa pidetään tiukasti turvavälit.

Julkaistu:

Aihe:

Lohkojako vähentää matkustamista. Runkosarjassa joukkueet on jaettu neljään maantieteelliseen lohkoon. Etelä- eli A-lohkossa pelaavat Hyvinkään Tahko, Kankaanpään Maila, Kouvolan Pallonlyöjät ja Manse PP, Länsi- eli B-lohkossa Koskenkorvan Urheilijat, Seinäjoen JymyJussit ja Vimpelin Veto, Itä- eli C-lohkossa Imatran Pallo-Veikot, Joensuun Maila ja Kiteen Pallo -90, ja Pohjoisessa D-lohkossa Kempeleen Kiri, Pattijoen Urheilijat, Siilinjärven Pesis sekä Sotkamon Jymy.

Runkosarjassa pelataan 24 ottelua niin, että kukin joukkue pelaa omassa lohkossa nelinkertaisen sarjan (8 tai 12 ottelua) ja kahden viereisen lohkon joukkueita vastaan kaksinkertaisen sarjan (16 tai 12 ottelua). Joukkueet eivät kohtaa runkosarjassa kauimpana olevan lohkon joukkueita. Veto pelaa siis Etelä- ja Pohjois-lohkojen joukkueita vastaan, mutta ei Itä-lohkon. Runkosarjassa pidetään yhtä sarjataulukkoa.

 –Pelejä tulee useita viikkoon, lähes joka toinen päivä, Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi summaa. –Onneksi meillä on rosterissa paljon pelaajia, joten osaa voidaan lepuuttaa välillä.

Lohkojako vähentää matkustamista. Lakaniemi ei usko lohkojakojen suosivan mitään joukkuetta.

–Kyllä se viimeistään sitten lopussa tasoittuu.

Kautta tiivistetään loppupäästä. Puolivälieriin selviytyvät runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta. Kolme parasta joukkuetta saavat valita 5.–8. sijoilla olevista oman vastustajansa, voittaja ensimmäisenä.

–En usko, että tämä muutos vaikuttaa käytännössä mitään.

Välierät ja finaalit pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

YLI 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty 31.7.2020 asti.

Mainos

–Sellainen linjaus saatiin avilta, että rajoitus ei koske pelaajia eikä pallopoikia, sen verran enemmän voimme myydä lippuja. Katsomoon ja ravintoloihin täytyy merkata paikat. Tarkastuksia tulee varmasti. Toivon, että rajoitus päättyy tai muuttuu elokuun alusta: se pelastaisi taloutta edes vähän, mutta voi olla, että sitä jatketaan. Olemme yhteyksissä eri tahoihin ja tuomme ongelmakohtia esille.

Liitto ja seurat haluavat toimia vastuullisesti ja vuorovaikutuksessa, terveys edellä.

VIIME viikolla päättynyt tavarahuutokauppa toi Vedolle mukavan summan puhtaana käteen. Kannatusjäsenmaksujakin on jo tullut.

–Vetolaiset ovat vetolaisia, auttavat, minkä kukakin pystyy. Jokainen euro on edelleen tärkeä. Opetusministeriön avustuksesta ei ole vielä tullut päätöstä, Lakaniemi kertoi.

Vedon järjestysmiehet ilmoittivat luopuvansa ilmaisista kausikorteistaan tukena seuralle ja ostavat lippunsa peleihin itse.

LaVella 14 ottelua pohjoislohkossa

NAISTEN Ykköspesiksessä pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa (Etelä ja Pohjoinen). LaVe pelaa pohjoislohkossa seuranaan Jalasjärven Jalas, Kajaanin Pallokerho, Mailattaret, Vaasa, Oulunsalon Vasama, Pattijoen Urheilijat, Puijon Pesis ja Tyrnävän Tempaus. Oman lohkon sisällä pelataan kaksinkertainen sarja, 14 ottelua joukkuetta kohden. Molempien lohkojen kaksi parasta joukkuetta pelaavat oman lohkon loppuottelut ottelupareina paras kolmesta -järjestelmällä. Loppuottelussa pelaavat lohkojen voittajat ja voittaja nousee Superpesikseen. Sarjasta ei putoa joukkueita.

Miesten Ykköspesiksen runkosarjassa pelataan yhdeksän joukkueen kaksinkertainen sarja, 16 ottelua joukkuetta kohden. Runkosarjassa 1.-4. sijoittuneet joukkueet pelaavat välierät ottelupareina 1.-4. ja 2.-3. paras viidestä- järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneilla joukkueilla. Otteluparien voittajat pelaavat loppuottelut paras viidestä -järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella ja otteluparin voittaja nousee Superpesikseen. Sarjasta ei putoa joukkueita.

Ykköspesiksen ottelut käynnistyvät juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.