Valtakunnalliset pesäpallosarjat käyntiin porrastetusti 12.6. alkaen – miesten Superpesiksestä ei vielä päätöksiä

Miesten Superpesiksen sarjaohjelmia ja kauden alkua saadaan vielä odottaa. Pesäpalloliitto kertoi perjantaina iltapäivällä, että suomensarja, maakuntasarja nuorten Superpesis ja C-nuorten SM-sarjat käynnistyvät porrastetusti 12. kesäkuuta alkaen. Niiden sarjaohjelmat julkaistaan ensi viikolla, Superpesiksen osalta tietoja voidaan odottaa myöhemmin.

Pesäpalloliitto korostaa, että toiminnan lähtökohta on vastuullisuus ja turvallisuus. Turvaohjeet tartuntatautien ehkäisemiseksi kilpailu- ja joukkuetoiminnassa julkaistaan myöhemmin. Miesten ja Naisten Superpesiksen sekä Miesten Ykköspesiksen sarjamaksut puolitetaan ja Naisten Ykköspesiksen sarjamaksua alennetaan 25 prosenttia. Sarjat käynnistyvät porrastetusti 12.6. alkaen. Useissa sarjoissa sarjakautta tullaan viemään pidemmälle verrattuna aikaisempiin kausiin. 27.9. tulee olemaan takaraja otteluille.

Muiden sarjojen voimassa olevat sarjajärjestelmät on vahvistettu. Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia, sillä Pesäpalloliiton päätöksellä sarjatoimintaan 2020 osallistuminen on vapaaehtoista. Sarjatoiminnasta luopuminen kaudella 2020 on mahdollista ilman luopumismaksua sekä sarjapaikan menettämistä, kunhan seuran virallinen päätös asiasta on toimitettu Pesäpalloliittoon annettuun määräaikaan mennessä.

–Kokonaispelimäärä putoaa luonnollisesti kaikissa sarjoissa ja sarjajärjestelmäpäätöksiä ohjaavat pelikauteen käytettävissä oleva aika sekä vastuullisuus. Mahtavaa on kuitenkin se, että pääsemme pian pelaamaan, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen iloitsee.

Otteluohjelmien rakentaminen aloitetaan heti, kun lopulliset sarjajärjestelmät on vahvistettu. Mahdollisuuksien mukaan pohjana käytetään jo aiemmin luotuja ohjelmia. Tarkemmista aikatauluista tiedotetaan 19.5. jälkeen, kun sarjoihin osallistuvat joukkueet varmuudella tiedetään. Maksuton luopumisaika sarjoissa on 19.5. kello 22 saakka.

– Otteluohjelmien valmistelu tullaan tekemään lyhyessä ajassa. Tämä työllistää Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan järjestäjiä poikkeuksellisen paljon. En halua olla tyly, mutta toivon toukokuun yhteydenottojen olevan vain akuutteihin tilanteisiin liittyviä. Toivomme yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostilla, jotta pystymme kohdentamaan työresurssit tehokkaasti, Lamminen huomauttaa.

VALTAKUNNALLISET ja alueelliset leirit on peruttu kauden 2020 osalta. C-tyttöjen ja C-poikien SM-mitaleista pelataan kuitenkin sarjamuotoisesti. Kausi huipentuu 12 parhaan lopputurnauksiin Jyväskylässä (pojat) ja Seinäjoella (tytöt) 22.-23.8.

Suomensarjan runkosarja pelataan aikaisemmin vahvistetuissa lohkoissa aikavälillä 22.6.-19.8. ja sen pelimäärä on 8-10 ottelua per joukkue. Pudotuspeleissä 26.8.-12.9. pelataan lohkon loppuottelut (runkosarjan 2 parasta) sekä nousukarsinnat, molemmat paras kolmesta -järjestelmällä. Nousukarsintaottelujen voittajat nousevat Miesten Ykköspesikseen kaudeksi 2021. Sarjasta ei putoa joukkueita.  

Naisten Suomensarjan runkosarja pelataan aikaisemmin vahvistetuissa lohkoissa aikavälillä 22.6.-19.8. Pudotuspeleissä 26.8.-12.9. pelataan lohkon loppuottelut (runkosarjan 2 parasta) sekä nousukarsinnat, molemmat paras kolmesta -järjestelmällä. Nousukarsintasarjojen voittajat nousevat Naisten Ykköspesikseen kaudeksi 2021. Sarjasta ei putoa joukkueita.

Maakuntasarjat pelataan aiemmin vahvistetuissa lohkoissa ja aloitetaan aikaisintaan 22.6. alkavalla viikolla. Kokonaisottelumäärä vähenee alkuperäisestä. Ottelutahti tulee olemaan sama tai harvempi. Sarjaan voi jälki-ilmoittautua ti 19.5. klo 22.00 asti. Lohkojen vastaavat lähestyvät joukkueita sarjajärjestelmän sekä otteluohjelman osalta ti 19.5. jälkeen. Sama pätee naisten maakuntasarjaan.

Nuorten Superpesiksen runkosarja pelataan 17 joukkueella aikaisemmin vahvistetuissa lohkoissa aikavälillä 15.6.-6.8. Runkosarjan pelimäärä on 8 per joukkue. Pudotuspeleissä 13.8.-10.9. pelataan puolivälierät lohkon sisällä, välierät ristiin lohkojen välillä sekä mitaliottelut paras kolmesta -järjestelmällä. Koti- ja vieraspelit määritellään otteluohjelmaan matkustuskilometrit huomioiden

Poikien Superpesis B sarjaohjelma julkaistaan viikolla 21.

Viranomaisten tarkennuksia kilpaurheilutapahtumien järjestämiseen ja tämän myötä turnausten toteuttamiseen odotetaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.