Vuoden teatteriteko -palkinto Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuralle Liian paksu perhoseksi -menestysnäytelmästä

Kuva: Suomen nuorisoseurat

Julkaistu:

Aihe:

SUOMEN nuorisoseurojen vuoden teatteriteko -palkinto myönnetään tänä vuonna Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuralle Liian paksu perhoseksi -esityksestä. Sisko Istanmäen kirjoittamaa ja Eija-Irmeli Lahden sovittamaa sekä ohjaamaa näytelmää esitettiin syyskaudella 2019 täysille katsomoille ylistävien kommenttien saattelemana. 

Ylikylän nuorisoseuralla on yli vuosisatainen perinne harrastajateatterin parissa. Ryhmä on viimeisten vuosikymmenien aikana nostanut profiiliaan panostamalla ammattiohjaajan käyttöön. Se on osaltaan mahdollistanut myös osaamisen vahvistamisen näyttämön taustatöissä kuten lavastuksessa, puvustuksessa sekä tekniikassa. 

Nuorisoseura hakee aina uuteen produktioon näyttelijät avoimen haun kautta. Näin kynnys lähteä mukaan on olematon, kun kenelläkään ei ole korvamerkittyä paikkaa esityksessä. Tämä tyyli on tuonut harrastukseen mukaan uusia tekijöitä ja teatteriryhmä on yksi harvoja yhdistyksiä, jotka Kauhavan kuntaliitoksen jälleen on aktiivisesti saanut toimijoita vanhojen kuntarajojen takaa toimimaan hyvässä seurassa.

Mainos

–Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura on perinteikäs seura, mutta ei suinkaan paikalleen jämähtänyt. Pitkän ja kunniakkaan historian omaavassa seurassa tehdään avoimella otteella tavoitteellista harrastustoimintaa, iloitsee Suomen Nuorisoseurojen puheenjohtaja Ragni Reichartdt.

Suomen nuorisoseurat jakaa vuosittain Vuoden teatteriteko -palkinnon. Vuoden teatteriteko voi olla yksittäinen esitys, teatteriseura, pitkäjänteinen prosessi tai vaikka uuden toimintaryhmän luominen. Vuodesta 1948 alkaen jaetun tunnustuksen saajan teatteria pääsee vuodeksi koristamaan pronssinen Esko-patsas. Kiertopalkinto on taustaltaan Aleksis Kiven Nummisuutareiden Eskon kuvitteellinen näköispatsas. Pronssisen patsaan on veistänyt kuvanveistäjä Kalervo Kallio.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.