Sivistyslautakunta teki valintoja ja jakoi avustuksia

Alajärven Ankkurit saivat liikuntapalveluiden yleis- ja kohdeavustusta eritysesti junioritoimintaan painottuen.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

NELIMARKKA-MUSEON museolehtoriksi valittiin kesäkuun alusta alkaen KTM Elina Suutari. Alajärven sivistyslautakunta nimesi varasijalle MA Hanna Rieck-Takalan. Lukio-opetuksen lehtorin (äidinkieli ja kirjallisuus) virkaan valittiin FM Raila Saukko. Sivistyslautakunta vahvisti FM Päivi Pippolan valinnan Alajärven kirjastotoimenjohtajaksi. Hoiskon koulun erityisopettajan virkaan valittiin KM Henna Kähkönen.

SIVISTYSLAUTAKUNTA myönsi liikunnan yleisavustuksia yhteensä 61 900 ja kohdeavustuksia 28 690 euroa. Yleisavustusta saivat Alajärven Ankkurit (9 000), Alajärven Latu (500), Alavoli (3 800), EL Lehtimäki (800), Järviseudun hengitysyhdistys ry Lehtimäen silmu (200), Järviseudun Keilaajat (250), JPK (4 600), Järviseudun Tennis (750), Lehtimäen Ampujat (1 370), Lehtimäen Jyske (3 650), Lehtimäen Ratsastajat (850), SC Alajärvi (1 500), Järvi-Pohjanmaan ratsastajat (350), Alajärven Sydänyhdistys (400) ja Saukonkylän kyläseura (400) euroa.

Liikuntapalveluiden kohdeavustuksia myönnettiin 8 080 euroa: Alajärven Ankkureiden junioripesäpallojoukkueille pelipukujen yhtenäistämiseen 515, pesäpallojaostolle sähköisen tulostaulun hankintaan 800, lentopallojaostolle PowerCupiin osallistumiseen, valmennuskoulutukseen ja lentopallon välinehankintoihin 950 ja yleisurheilujaoston valmentajakoulutukseen 450 euroa. Alajärven Latu saa messuille osallistumiseen ja kansallispuistoretkeen 500, Alavoli monitoimihallin valaistuksen täydentämiseen esityksiä varten 600 euroa.

Alajärven Keilaajat aikovat järjestää ylipainehallissa syksyllä mölkkykisan. Siitä on tarkoitus järjestää vuosittainen kisatapahtuma, jolle mahdollisesti haetaan SM-kisan arvoa. Kisan järjestämiseen myönnettiin 380 euroa.

Alajärvi-Vimpeli Kehitysvammaisten tuki saa 400 euroa ja Järviseudun hengitysyhdistys ry Lehtimäen Silmu 280 virkistystoimintaan, JPK 370 euroa tulospalvelulaitteiston uusimiseen, Lehtimäen Jyske yhteensä 1 130 euroa välineisiin ja tarvikkeisiin, ohjaajien palkkioihin, matka- ja hallivuokrakuluihin, Lehtimäen Ratsastajat yhteensä 600 euroa nuorisotoimintaan, koulutukseen, retkiin ja kaluston uusimiseen sekä SC Alajärvi 1 125 tarvikkeisiin ja valmennukseen.

NUORISOPALVELUIDEN yleisavustuksia saivat 4H yhdistys (18 950) ja Järvipohjanmaan Risteyspaikka (2 500 euroa). Kohdeavustuksia saivat 4H-yhdistys 4 000 euroa kerho- ja koulutustilan kalustukseen, tarvikkeisiin, tapahtumien järjestämiseen ja retkeen, Alajärven Keskustanaiset 750 euroa nuorten hyvinvointitapahtuman järjestämiseen, Järvi-Pohjanmaan musiikkiyhdistys ry 700 euroa kulttuuriretkeen ja Luoma-ahon kyläyhdistys 1 100 euroa uuden kylätalon lentopallokentän varusteisiin.

KULTTUURIAVUSTUKSIA on varattu talousarvioon 8 500 euroa yhdistyksille ja 3 500 euroa yksityisille. Avustuksia jätettiin jakamatta noin 3 000 euroa, ja niitä voi hakea syyskuun loppuun mennessä. Alajärven Kamerakerholle myönnettiin 400 euroa kuvavedosten teettämiseen vuosinäyttelyyn ja Alajärven Kuvataideyhdistykselle 225 euroa opintomatkan, maalauspäivän ja näyttelyn toteuttamiseen. Lehtimäen Nuorisoseura saa 800 euroa Ränkiviikon järjestämiseen, Lehtimäki-seura 700 euroa kotiseutujuhlan ja perinnetapahtuman järjestämiseen, Nitro Brothers Ränkirockin lavaan ja äänentoistoon 900 euroa sekä Pertti Ojala ja Heikki Jokiaho Suninsalmi Soi-tapahtuman järjestämiskustannuksiin 1 000 euroa. Järvi-Pohjanmaan senioreiden kesäretkeä tuetaan 500 eurolla, Marianne Mela-Vainion taidenäyttelyn järjestämistä 600 eurolla, Tapio Höykinpuron kirjan painatus-, taitto- ja kuvituskustannuksia 700 eurolla ja Säde Alasen floristimestarin ammattitutkinnon näyttötyön ja näyttelyn kustannuksia 850 eurolla. Alanen järjestää Villa Väinölässä kukkasidontatöitä esittelevän näyttelyn syksyllä.

Tanssitaiteilija Elina Hauta-ahon ja nukketeatteritaiteilija/kuvataideopettaja Maria-Elina Koivulan Lehtimäellä toteutettava Yhteismaa-projekti sai 900 euron tuen. Antti Hintsan sai Kotini on metsä -teoksen painokuluihin 700 euroa ja Alajärven Siion ry helluntaiseurakunnan kuoron 20-vuotisjuhlavuoden konserttiin 1 000 euroa.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.