Kortesjärven palokunta etsii uutta verta

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN sopimuspalokunta tarvitsee lisää innokasta väkeä. Jos harrastus kiinnostaa, paloasemalla järjestetään lauantaina 16. toukokuuta kello 10 tiedotustilaisuus, jonka aikana siitä kerrotaan lisää.

–Kerromme siellä, mitä se on, mitä kursseja pitää käydä ja mitä muuta vaaditaan ja niin poispäin, palomestari Lauri Joenpolvi kertoo.

Kortesjärvellä on nykyisin parisenkymmentä palokuntalaista.

–Monella on kuitenkin ollut sellainen elämänvaihe, etteivät he ole oikein pystyneet olemaan mukana, Joenpolvi sanoo. –Osa miehistöstämme on myös muuttanut muihin kuntiin, mikä on myös vähentänyt määrää.

Päivävahvuutta on vähentänyt toinenkin seikka. Silloin kun Kortesjärvi oli vielä oma kuntansa, kunnalla oli työmiehiä, jotka olivat palokunnassa ja pystyivät lähtemään päiväaikaankin hälytykseen. Mutta sitten, kun kunnat yhdistyivät, nämä ”kunnan miehet” ovat olleet yleensä jossain muualla kuin Kortesjärvellä, esimerkiksi Ylihärmässä. Silloin kukaan heistä ei pääse niin sanotusti virka-aikaan arkipäivinä, Joenpolvi kertoo.

–Se on se suurin syy, minkä takia toivomme lisää väkeä: että saisimme myös niitä, jotka pääsevät päivähälytyksiin. Meillä on ollut joitain hälytyksiä tässä arkipäivinä semmoiseen aikaan, kun kaikki ovat kerta kaikkiaan olleet omissa töissään, ja lähtijöitä on ollut hyvin vähän.

JOENPOLVEN mukaan heillä onkin jo tiedossa uusia kasvoja, jotka vaikuttavat olevan kiinnostuneita palokuntaan mukaan lähtemisestä, mutta lauantain tilaisuuteen toivotaan yhä porukkaa.

–Vaikka paloasemillekaan ei ole koronakriisin takia otettu ketään käymään, niin meillä on lupa ottaa tuolloin 16. päivä ainakin se kymmenen henkilöä sinne. Mutta toivomme, että 10 henkilön kokoontumisraja saisi silloin jo ylittyä, kun se päätös ylettyy vain 13. päivään asti.

Tarkoituksena on, että tulokkaille järjestetään kevään–kesän vaihteessa sammutustyökurssi. Kurssilla voi käydä jo 16-vuotiaana, mutta päästäkseen mukaan palokunnan varsinaiseen toimintaan on oltava täysi-ikäinen.

Millainen on hyvä palokuntalainen?

–Siihen kuuluu, että henkilö on rehellinen, luotettava ja aktiivinen, hän haluaa kehittää itseään ja toimii kaikin puolin hyvin tehtävissään, Joenpolvi sanoo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.