”Onneksi on muutakin palvelua kuin ruoan myynti”

Yrittäjä Jari Hämeenniemi kertoo, että koko henkilökunnalla on ollut yhteinen tavoite: joustamalla selvitään poikkeusolojen yli.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Kotipizzan ja Rollsin osalta toiminta jatkui entisellään eli myymme annoksia noudettuna ja nyt myös kotiin kuljetettuina, hän toteaa. –Jos myynti pysyy tällaisena, tästä voi jopa selvitä. Asiaa auttaa, että meillä on muitakin palveluita, kuten huolto, rengasmyynti, autopesula ja polttoaineen myynti.

Neste ja Rengashuolto työllistävät yrittäjän lisäksi kahdeksan henkeä.

–Kun poikkeustoimia alettiin suunnitella, henkilökunta oli mietteliästä. Yhdessä on pähkäilty, miten tästä päästään yli. On tehty toimenpiteitä ja varauduttu. Sulkeminen ei ollut vaihtoehto, se tehdään vain, jos joku henkilökunnasta sairastuu. Olemme vähentäneet työntekijöiden viikkotunteja ja viilanneet työvuoroja vastaamaan tilannetta ja kysyntää. Henkilökunta on ollut tässä mukana, jokainen tekee voitavansa ja joustaa. Esimerkiksi ne työntekijät, joiden lapset ovat päivisin kotona, tekevät iltavuoroja.

Neste Alajärvi aloitti ruoka-annosten kotiinkuljetuspalvelun maksimissaan 15 kilometrin päähän. –Se on otettu positiivisesti vastaan. Pyrimme muutenkin joustavaan palveluun, esimerkiksi ruokaa tilatessa voi ilmoittaa rekisterinumeronsa ja annokset tuodaan autolle maksupäätteen kanssa. Kaikki mahdollinen pyritään ottamaan huomioon. Myös renkaiden vaihtoon on riskiryhmiin kuuluville korvamerkittyjä aikoja.

Noutoannoksia saa Nesteeltä kello 10–21, kahvia ja kahvilatuotteita jo aiemmin aamulla. –Lounasaika ja viikonloppuillat ovat kiireisimpiä. Pitsaa ja hampurilaisia mene tasaiseen tahtiin; ne paikkaavat myös paikkakunnalla vähentynyttä lounastarjontaa. Ihmisten pitää kuitenkin syödä.

POIKKEUSOLOILLA on monitahoisia vaikutuksia. –Vanhemmat ihmiset, joilla on ollut tapana kokoontua kahvioloihin juttelemaan, valittavat, ettei mihinkään voi enää mennä. Aistii, että he ovat jo väsyneitä tähän touhuun ja toivovat, että olisipa tämä kaikki jo ohi. Toivottavasti tämä tilanne ei jatku kovin pitkään.

Hämeenniemi kritisoi valtioneuvoston hidasta toimintaa koronakriisiin reagoimisessa. –Harmillisinta on, ettei ennakkotietoa esimerkiksi ravintoloiden sulkemisesta tullut, vaan hallitus leikki pitkään eipäs-juupas -leikkiä ennen kuin selvyys toimenpiteistä saatiin. Toivoisin, että valtiovalta kuuntelisi asiantuntijoita, eikä mentäisi arpomalla. Ihmisten hengen ja terveyden tulisi olla etusijalla tässä tilanteessa, ei rahan ja talouden.

Yrityksille suunnitellut tuet eivät häneen mukaansa vastaa todelliseen tarpeeseen. –Kuka yrittäjä lähtee suunnittelemaan jotakin uutta, jos täytyy keskittyä selviämään arkipäivän haasteista edes jollakin tavalla? Nyt uudet rahoitusmahdollisuudet eivät tavoita niitä yrittäjiä, joita muuttunut tilanne eniten koskettaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.