Koronatilanne toistaiseksi rauhallinen

Sisäänkäynti flunssapoliklinikan uusiin tiloihin on uuden päivystyksen sisäänkäynnin vasemmalla puolella sijaitsevassa kulmauksessa.

Julkaistu:

Aihe:

Perusturvassa on käynnissä sen kartoittaminen, kuinka yli 70-vuotiaat pärjäävät kotona poikkeustilanteessa, kertoi Birgitta Luoma-aho. –Lisäksi kuntouttavan päivätoiminnan asiakkaille soitellaan kuulumisia. Koronaepidemian johdosta perustettuun huolipuhelimeen tulee myös yhteydenottoja päivittäin.

Kotihoidossa covid-19-epidemia ei vielä näy. –Normaaliolosuhteissa mennään.

Työvoiman kasvun tarpeeseen on varauduttu kartoittamalla kaikki kaupungin palveluksessa oleva henkilöstö, jonka työpanoksen tarve on toistaiseksi lakannut. Hoitokoulutusta tai -kokemusta omaavien osalta on suunnitelma heidän siirtämisestään hoito- tai muuhun avustavaan työhön. Tällä hetkellä joitakin perusturvan sisäisiä henkilöstösiirtoja onkin tehty kiirevastaanoton ja flunssapolin toiminnan tehostamiseksi. Myöskin puhelintoiminnan vahvistaminen on vaatinut henkilöstösiirtoja.

Luoma-aho uskoo, että mahdollisen epidemian aikana potilaita voidaan hoitaa koulutetun henkilökunnan voimin muutaman viikon ajan ilman ongelmia. Kolmannen sektorin toimijoita on kartoitettu, ja sieltä on mahdollista jatkossa saada apua esimerkiksi huolipuhelimen hoitamiseen. –Tällä hetkellä monet heistä avustavat esimerkiksi ikäihmisten kauppaostosten kanssa.

Mainos

Pandemia-johtoryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa ja seuraa koronatilanteen edistymistä. –Uusia ohjeistuksia tulee jatkuvasti sairaanhoitopiiriltä ja ministeriöstä. Kiireetöntä hoitoa on ajettu alemmas ja siirretty mahdollisuuksien mukaan, kertoi vs. peruspalvelujohtaja Marita Ylilahti.

AALLON suunnittelemassa vanhassa osassa terveyskeskusta aloittanut flunssa- eli pandemiapoliklinikka on siirtynyt entisen ensiavun tiloihin, joista psykiatrinen sairaanhoitaja ja depressiohoitaja väistivät Mikontien kiinteistöön. –Flunssapoliklinikalla on käynyt tasaisesti tavanomaisia hengitystieinfektiopotilaita, jotka ovat hoidon saatuaan yleensä palanneet kotiin jatkohoitoon.

Eristäytymisen ja käsien pesun tehostamisen vaikutuksesta flunssien ja influenssan sairastavuuteen ei ole vielä tässä vaiheessa käytettävissä tietoa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.