Kuntoilukeskus valmistuu kesän kynnyksellä — säästöliekillä

Evijärven kuntoilukeskus valmistuu kesän kynnyksellä. Kuvassa kuntosalilaitepuolta eli rakennuksen isointa salia, jolla on kokoa noin 270 neliötä. Suurin osa rakennuksesta on maalattu ja ilmastoinnit on pääosin asennettu, ja pintatöitä tehdään parhaillaan. Kuva: Aimo Sironen
Aimo Sironen korostaa, että hankkeen kokoluokan huomioon ottaen rakennustyöt ovat sujuneet hyvin. ”Tarkennuksia, päivityksiä, muutoksia ja yllätyksiä” eli rakennusbudjetin ulkopuolisia lisäkustannuksia on silti tullut 40 000 euron verran.

EVIJÄRVEN kuntoilukeskus valmistuu kesän kynnyksellä.

Aimo Sironen korostaa, että hankkeen kokoluokan huomioon ottaen rakennustyöt ovat sujuneet hyvin. ”Tarkennuksia, päivityksiä, muutoksia ja yllätyksiä” eli rakennusbudjetin ulkopuolisia lisäkustannuksia on silti tullut 40 000 euron verran.

Budjetti oli tiukka jo rakentamaan lähtiessä, kun lainaa piti ottaa 100 000 euroa enemmän kuin alun perin suunniteltiin, ja rakentamisen lisäkustannukset ovat syöneet yhdistyksen säästöpossun tyhjäksi.

–Se tarkoittaa, että laitehankinnat joudutaan unohtamaan, Sironen sanoo.

Myös joitain muita, tärkeitäkin juttuja piti jättää kokonaan pois.

–Se harmittaa, että jouduimme esimerkiksi jättämään sähkölämmityksen pois portaista. Se olisi ollut turvallisuuteen liittyvä juttu, mutta kun jokainen euro on tärkeä, niin on pakko jättää pois sellaisiakin kohteita, joiden säilyttäminen olisi perusteltua, Sironen miettii. –Suunnitelmana olleeseen pihan asfaltointiin ei myöskään ole rahaa.

RAKENNUSBUDJETIN ulkopuolisista yllätyksistä yksi esimerkki on jätevesipumppaamo.

–Se jouduttiin laittamaan. Se ei ollut alun perin kustannuslistalla ollenkaan.

Vaikka kuntoilukeskusyhdistys teki säästösuunnitelman, olivat jotkin siihen kirjatut kohdat lopulta sellaisia, että niissä säästäminen olisi ollut toiminnan kannalta mahdotonta.

–Olimme esimerkiksi ajatelleet, ettemme tarvitse järjestelmää, joka sammuttaa valot automaattisesti, vaan käsisäätö olisi riittänyt meille. Se ei kuitenkaan olisi ollut järkevä ratkaisu sähkönkulutuksen kannalta. 

KUSTANNUSTEN nousu vaikuttaa väistämättä kuntosalikortin hintaan, jotta lainat saadaan maksetuksi. Sironen korostaa kuitenkin, että heille on kaikesta huolimatta tärkeää, että kuntoilukeskuksen käyttäminen pysyy edullisena.

–Haluamme, että se on kaikkien saavutettavissa. Että kaikilla on varaa käydä siellä.

Hän toivoo myös, että kuntosalikorttien myynti ei tukahdu pandemiasta huolimatta.

–Koronajuttu tuli pahimpaan mahdolliseen aikaan, mikä ei ainakaan edesauta kortinmyyntiä. Olemme laskeneet talouteemme aina arvion kortinmyynnistä, mutta ennustettavuus on tällä hetkellä hankalaa, hän miettii. –Mutta emme varmasti ole ainoita, joilla on tämä tilanne. Eiköhän se jossain vaiheessa lopu. Pitää vain ajatella asioita tulevaisuuteen.

Myös mainostilaa myydään edelleen, ja hanketta voi tukea kannatusjäsenyydellä.

SIROSELLA on pitänyt kiirettä. Hänen päivänsä ovat kuluneet päivätöissä kansalaisopiston liikunnan opettajana ja nykyistä kuntosalia pyörittäessä ja illat ja yöt uuden kuntoilukeskuksen asioita järjestelemässä.

–Mutta ei tämä yllätyksenä tullut. Tiesin kyllä, että tulossa on talkootunteja.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.