Alajärvi lomauttaa enintään 300 työntekijää

Alajärven kaupungin koronaepidemian johdosta käynnistetyt YT-neuvottelut saatiin eilen päätökseen. Neuvotteluiden lopputuloksena työnantaja tulee lomauttamaan enintään 300 työntekijää ja viranhaltijaa.

Lomautukset koskevat kaikkia tehtäväryhmiä, myös hallinto-ja esimiestehtäviä. Lomautusten pituudet ovat 2–7 viikkoa,  riippuen työtehtävistä. Lomautukset päättyvät   viimeistään   31.8.2020. Työnantaja tekee päätökset lomautuksista huhtikuun aikana. Ensimmäiset lomautuspäätökset  annetaan 8.4.2020 alkaen  niin, että itse lomautukset  alkavat maanantaina 11.5.2020. Lomautuksen  vaihtoehtona on  mahdollisuus  sopia  muusta  palkattomasta  vapaasta. Valtakunnallisen   tilanteen   ja   päätösten   muuttuessa työnantaja voi peruuttaa lomautuksia, jos tilanne niin vaatii.

Lomautusten vuoksi  Alajärven kaupunki ei tänä kesänä voi palkata nuoria kesätyöntekijöitä lainkaan. Kaupunki kannustaa alueen yrityksiä, yrittäjiä ja yhdistyksiä  ottamaan  nuoria  kesätöihin. Kaupunki  maksaa  tällöin työllistämistukea, josta saa lisätietoa Alajärven kaupungin kotisivuilta.

Jaa juttu: