Evijärven luontopolullekin valmistuivat pitkospuut

Mika Koskela näyttää luontopolun kartan mallikappaletta, josta ammattilainen piirtää vielä kunnon opastaulut.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN luontopolun pitkospuut alkavat olla valmiit. Niitä on rakennettu kilometrin verran.

–Pitkospuita on tekemättä enää noin 60 metrin pätkä, mikä päätettiin tehdä alustavan suunnitelman lisäksi Nöörpakan kankaalle, kertoivat Antti Saari ja Mika Koskela liikuntatoimesta viime viikolla. –Tapitus on vielä kesken, mutta kulkemaan pääsee, koska lankut on laitettu ruuveilla kiinni väliaikaisesti.

Pitkospuita alettiin rakentaa 20. maaliskuuta, ja tuota pätkää lukuun ottamatta valmista tuli jo kuun viimeisenä päivänä. Saari ja Koskela olivat olleet itse rakennustöissä jokainen arkipäivä ja yhtenä lauantaina. Heidän lisäkseen talkoolaisia oli useita.

–Jorma Tähtinen veti ja kokosi aina toisen porukan, ja me kunnan työntekijät vahvistettuna 1–2 talkoomiestä, Saari ja Koskela kiittelivät. –Pitkospuiden tapitusta ovat tehneet Reijo ja Antti Jokela sekä Jari Lounatvuori. Silta tehtiin kunnan työntekijöiden voimin.

Mainos

Luontopolku lähtee ennen uittomieskämppää Vilivistin uuden tien juuresta. Polku on merkattu maastoon keltaisella spraymaalilla. Merkki kiertää puun ympäri, ja polun voi kävellä molemmin päin. Sen kokonaispituus on 4,1 kilometriä.

–Tarkkailulava rakennetaan Vilivistin tien varteen ja silta lavalle. Kyltit tullaan vielä sijoittamaan oikeille paikoilleen, kunhan ne valmistuvat.

Kunnan miehet kertovat, että luontopolun varrella on monipuoliset maisemat, jotka tarjoavat erilaisia luontoelementtejä ja jopa korkeuseroja.

–Haluammekin jo tässä vaiheessa kiittää talkooporukkaa. Kesällä varmasti kahvitamme heidät, kunhan tästä poikkeustilasta päästään.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.