Susikannan rajoittaminen

Joskus kuulee puhuttavan susikannan elvyttämisen ja suojelemisen tärkeydestä luonnon monimuotoisuuden säilymisen kannalta. Mielestäni kuitenkin tässä väitteessä jätetään huomioimatta vastakkainen näkemys, sillä etenkin taajama-alueiden ulkopuolella asuville niistä voi olla oikeasti haittaa, varsinkin, kun susien määrä on viime aikoina lisääntynyt.

Susi on petoeläin, ja on mahdollista, että se käy ihmisen kimppuun, etenkin pienten lasten. Todennäköisemmin ne kuitenkin aiheuttavat vahinkoa tuotantoeläimille. Rakennuksen ympäristössä liikuskeleva susi on varsin ikävä havainto.

Mielestäni susien määrää Suomessa voitaisiin rajoittaa niin, että susien lukumäärä pysyisi kohtuullisen pienenä. Tämän seurauksena susien aiheuttamat vahingot pysyisivät vähäisinä sekä onnettomuuksien määrä pysyisi lähes olemattomana.

AJ

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.