Lukijan mielipideartikkeli:

”Ei lyödä enää lyötyjä!”

Puhun nyt kehitysvammaisten ateriamaksuijen korotuksen poistamisesta, joka perusturvalautakunnassa kaatuu toistamiseen käsittelystä toiseen.

Tämä teksti luettiin 18.3.2020 Ylen alueuutisista. Asia koski Alajärven Ankkureiden saamaa 12.500 euron avustusta Alajärven kaupungilta. ”Ei lyödä enää lyötyjä” oli Alajärven kaupunginjohtajan Vesa Koivusen kommentti avustukseen. Tämähän oli vain yksi avustus Ankkureille. Tuntuu siltä, että rahaa tulee, kun vain osaa pyytää. Pesäpallo on tabu, josta saa olla vain samaa mieltä. Kun puhutaan jostain muusta, asia ei olekaan niin päivänselvä.

Puhun nyt kehitysvammaisten ateriamaksuijen korotuksen poistamisesta, joka perusturvalautakunnassa kaatuu toistamiseen käsittelystä toiseen. Viimeisin käsittely oli 17.3.2020, josta seuraava lainaus:

”Nimenhuutoäänestyksessä annettiin 4 JAA ääntä (Ala-aho, Lassila, Penninkangas, Viita – aho – Tohni) sekä 3 EI ääntä (Keisala, Ketola, Mäkelä) ja 1 TYHJÄ (Hänninen). Olli Ketola, Terho Mäkelä ja Arja Keisala jättivät päätöksestä eriävän mielipite ”

Eli ruokamaksujen korotuksen kannalla olivat Mauri Penninkangas Alajärvi, Martti Lassila Vimpeli, Maria Viita-aho-Tohni Lappajärvi ja Ville Ala-aho Lappajärvi. Harri Hänninen Vimpelistä äänesti tyhjää.

Mainos

Korotusta vastaa ja Alajärven kaupunginvaltuuston tahtotilan kannalla olivat Arja Keisala, Terho Mäkela ja Olli Ketola, jotka jättivät myös eriävän mielipiteen asiasta.

Kehitysvammaiset elävät kuukaudesta toiseen vähävaraisina ja velkaantuvat, koska rahat eivät riitä edes perustoimeentuloon, saati omiin tarpeisiin. Tämähän tuli esille jo Pentti Joensuun valtuustoaloitteessa.

Olisiko tässäkin kaupunginjohtaja Vesa Koivusen sanonta: ”Ei lyödä enää lyötyjä paikallaan”? Tämä pitää olla Alajärven päättäjien pohdinnan ja tekojen paikka jälleen kerran. Autetaan ihan oikeasti kaikkien heikoimmassa asemassa olevien ihmisten asiaa. Alajärven kaupunginvaltuusto on rahat ruokamaksujen alentamiseen jo talousarviossaan varannut. Lappajärven ja Vimpelin edustajat sekä keskustan Mauri Penninkangas Alajärveltä kaatoivat Alajärven kaupunginvaltuuston tahtotilan mukaisen esityksen perusturvalautakunnan kokouksessa 17.3.2020.

Kaarina Paalijärvi, Alajärvi-Vimpeli kehitysvammaisten tuki ry:n puheenjohtaja

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.