Härmämedin työterveyshuolto aloitti vuodenvaihteessa Evijärvellä

Anni Luoma on Härmämedin Evijärven pisteen työterveyshoitaja.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

HÄRMÄMEDI OY:N työterveyshuollon uusi toimipiste aloitti joulukuun alussa Evijärvellä. Se toimii samassa rakennuksessa kuin päiväkoti eli kunnantalon naapurissa Viskarinaukio 14:ssä.

Toimitusjohtaja Jan-Erik Hagfors kertoo, että Evijärven toimipiste on yhtiön ensimmäinen sivutoimipiste. Kunnassa on hänen mukaansa kaivattu heidän tarjoamaansa palvelua.

–Halusimme perustaa toimipisteen Evijärvelle, koska kunta toivoi sitä. Evijärvellä ei ole ollut työterveyshoitajaa fyysisesti useampaan vuoteen. Näimme myös, että täältä on kohtuullinen etäisyys Ylihärmään. Lakisääteiset perusasiat voidaan siis hyvin hoitaa täällä, hän sanoo. –Etsimme sopivaa paikkaa myös Kortesjärveltä, mutta sieltä sitä ei löytynyt, kun taas tästä saimme kunnan avulla hyvän tilan.

Härmämedi perustettiin vuonna 2012 Härmänmaan isojen yritysten, kuten MSK:n, Lillbackan, Finn-Powerin, Ala-Talkkarin, Pop-pankin, Skaalan ja Härmän kuntokeskuksen, työterveyshuoltoa varten. Nuo yritykset ovat myös Härmämedin omistajia. Vuonna 2018 mukaan omistajaksi tuli myös Kauhavan kaupunki.

Vuonna 2016 yhteistyötä alettiin tehdä myös kuntayhtymä Kaksineuvoisen kanssa. Viime syksynä koko kuntayhtymän työterveyshuolto sulautettiin Härmämediin.

–Kuntayhtymän kautta meille tuli järjestämisvastuu pienyrityksille ja maanviljelijöille, Hagfors sanoo. –Lasku yritettiin pitää mahdollisimman pehmeänä. Samat työterveyshoitajat jatkoivat samoilla asiakkailla.

TYÖNANTAJAN on järjestettävä lakisääteinen ehkäisevä työterveyshuolto, vaikka hänen palveluksessaan olisi vain yksi työntekijä. Sen sijaan sairaanhoidon järjestäminen on työnantajalle vapaaehtoista. Lakisääteiseen työterveyshuoltoon kuuluvat kuitenkin vastaanottokäynnit työhön liittyvän sairauden vuoksi.

–Pääsääntöisesti sopimukset ovat olleet lakisääteisiä eli ennaltaehkäiseviä. Olemme kuitenkin toimineet täällä nyt muutaman kuukauden, ja sinä aikana olemme viestittäneet pikkuhiljaa yrityksille, että sairaanhoidollisiakin palveluja on mahdollista saada meiltä. Osa palveluista pystytään tuottamaan täällä paikallisesti, ja jos tarvitaan lääkäripalveluita tai muita erikoispalveluita, niin ne saisi sitten Härmämedistä Ylihärmästä, Hagfors sanoo.

EVIJÄRVEN toimipisteen työterveyshoitajana on Anni Luoma. Hän on paikalla ainakin tiistaisin ja torstaisin ja tarvittaessa muinakin päivinä.

Evijärven lisäksi hänen luonaan on käyty myös Kortesjärven ja Lappajärven yrityksistä. He ovat voineet valita, tulevatko he Evijärvelle vai menevätkö he Ylihärmään.

Hän toivoo, että kynnys hakeutua hoitoon olisi niin matala kuin mahdollista.

–Tarkoituksena on, että yrityksien ja yksityisyrittäjien olisi helpompaa ottaa yhteyttä, kun olemme täällä lähellä asiakkaita. Työkyvyn tukeminen on tällöin paljon helpompaa. Kun oireet eivät pääse kehittymään liian pitkälle, ei tulisi sairauspoissaoloja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.