Huonosti tuntuu menevän....

Muualla Suomessa jätetään järvien rannoille muutamien metrien levyinen suojavyöhyke ennen vesirajaa lannoitteiden ja muiden valumisen estämiseksi vesistöön. Evijärvellä ilmeisesti meni 20 vuotta viljelijöiden elämä köyhyydessä ja kurjuudessa, kun vedenpinta oli 10 senttiä paria viime kesää ylempänä ja joutuivat viljelemään jopa veden alle rannoillaan.

Ei kuulunut kuitenkaan valituksia mistään. Nyt, kun parin huomattavan alhaisen kuivanveden kesän jälkeen sama 10 senttiä haluttiin mökkiläisten, ely-keskuksen ja muiden Evijärven tilasta huolestuneiden mielestä palauttaa entiselleen, onkin koko elinkeino, muutama rantatilaa, uhattuna. Ely-keskus niittää kaislaa vuosittain ja näki kovan vaivan mökkiläisille tehdyn kyselyn ja leirialueelle kokoontumisten järjestämisessä yhdessä kunnan virkamiesten kanssa. Kannatus vedenpinnan palautukselle entiseen tasoon oli 80–90 prosenttia.

Evijärven valtuusto äänesti kaiken nähdyn vaivan kumoon äänin 12–5, vain Kattilakoski, Vertanen, Pahkakangas, Saari ja yksi muu valtuutettu olivat järven ja mökkiläisten sekä muiden virkistyskäyttäjien ja elyn hankkeen kannalla, siitä teille suuret kiitokset.

Jaa juttu: