Kulttuuria nelosluokkalaisille

Hanna Rieck-Takala esitteli lapsille entisajan puukkoja, joita syntyi muun muassa rintamalla lentokoneenromujen alumiinista.

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN uutta esi- ja perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelmaa aletaan kevään aikana siirtää paperilta käytäntöön. Kaikille kaupungin neljäsluokkalaisille tarjotaan helmikuussa kulttuuria tekemällä ja kokemalla.

–Kulttuurikasvatussuunnitelma tutustuttaa lapsia ja nuoria eri taidelajeihin ja oman kunnan kulttuurikohteisiin, kaupungin kulttuuriohjaaja Maaria Koivula-Talkkari kertoo. –Se tukee taide- ja kulttuurikokemusten tasa-arvoista saavutettavuutta, sillä se tavoittaa koko ikäluokan, toteutetaan kouluaikaan ja on osallistujille täysin maksutonta. 

Kortesjärven neljäsluokkalaiset tutustuivat perjantaina pääkirjastoon, taidegalleria Kaareen ja puukko- ja tekstiilimuseoon.

Kirjastossa perehdyttiin sen käyttöön ja kokoelmiin. Taidegalleriassa käytiin katsomassa Marika Koskimäen taidenäyttelyä ja tehtiin myös omaa taidetta. Puukko- ja tekstiilimuseossa kuultiin puukonteon ja kudonnaisten historiasta sekä häjyjen aikakaudesta.

Samanlainen teemapäivä pidetään myös muille kaupungin nelosille.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.