Lakeusmessut lähestyvät

Ensimmäiset Lakeusmessut pidetään LSK Business Parkissa toukokuussa Seppo Riihimäen johdolla.
"Asfalttipinta-alaa on neljä ja puoli hehtaaria, hallitilaa 6 000 neliötä ja vielä noin kymmenen hehtaaria työnäytösalueita", Lakeusmessut oy:n toimitusjohtaja Seppo Riihimäki luettelee tyytyväisenä. "Kuutisenkymmentä prosenttia kaikista osastoista on jo varattu. Näytteilleasettajat ovat lähteneet mukaan tosi hyvin."

KAUHAVAN ensimmäisiin Lakeusmessuihin on aikaa enää kolme kuukautta.

Kaksipäiväiset messut pidetään toukokuun puolivälissä LSK Business Parkissa. Kolme maakuntaa yhdistävän tapahtuman tarkoituksena on esitellä pohjalaista maatalous- ja metsäosaamista.

Koko entisen lentosotakoulun kenttäalue on varattu Seppo Riihimäen ideoiman tapahtuman käyttöön.

–Asfalttipinta-alaa on neljä ja puoli hehtaaria, hallitilaa 6 000 neliötä ja vielä noin kymmenen hehtaaria työnäytösalueita, Lakeusmessut oy:n toimitusjohtaja luettelee tyytyväisenä. –Kuutisenkymmentä prosenttia kaikista osastoista on jo varattu. Näytteilleasettajat ovat lähteneet mukaan tosi hyvin.

Riihimäki kertoo, että metsäkonepuolella pääyhteistyökumppaniksi lähti Ponsse, ja moni muukin firma osallistuu isoilla osastoilla. Maatalouspuolen pääsponsori Hankkija tulee paikalle uudella Claasin kalustollaan.

Paikalle odotetaan jopa 10 000 kävijää.

–LSK:n alue toimii hyvin, kun kaikki tarvittava majoitus löytyy sen sisäpuolelta. Täällä on noin 700 yöpymispaikkaa, Riihimäki kertoo. –Tänne on myös helppo tulla, kun Ylivieskantieltä pääsee suoraan kiitotien parkkipaikalle.

Kyse on ennen kaikkea maatalous- ja metsäalan ammattilaisille suunnatusta tapahtumasta, mutta ohessa on vauhtia ja hupiakin. Oheisohjelmasta tärkeimpänä Finnish Hot Rod Association FHRA järjestää messualueella kiihdytysautojen SM-kisan, jota pääsee katsomaan samalla lipulla.

–Saadaan vähän räminää ja räimettäkin samaan yhteyteen. Konemiehet tykkäävät muutenkin nopeista vehkeistä. Yleisö pääsee vapaasti tutustumaan kiihdytysautojen varikolle, mikä on varmaan monelle elämys sekin, Riihimäki kertoo.

Mainos

LAKEUSMESSUJA on järjestelty kolmen henkilön voimin vuoden päivät.

–Siitä tuli ensimmäisen kerran puhetta pari vuotta sitten Metkossa. Vuosi sitten, 8. päivä helmikuuta, lähetin ensimmäisen sähköpostin lentosotakoululle. He innostuivat asiasta heti ja ottivat kopin siitä, Riihimäki muistelee. –Messut ovat kolmen kuukauden päästä, ja sitten nähdään, miten meidän kävi.

25 vuotta sitten kauhavalaistunut pääjehu on vuosien ajan käynyt vastaavanlaisissa tapahtumissa oman kone- ja metallialan yrityksensä kanssa. Sellaisten järjestämisestä hänellä ei kuitenkaan ole aiempaa kokemusta.

–Kyllä se on ihan hyvin mennyt. Vuosi on tehty hommia ja soiteltu suuntaan ja toiseen, hän sanoo. –Alueena tämä on niin mahtava tällaista tapahtumaa ajatellen, kun mitään ei ole tarvinnut rakentaa, vaan kaikki on valmiina. Ja LSK:n porukka on ollut mukana alusta asti täysillä.

Hän lisää, että lentosotakoulun alue tunnetaan ympäri maata etenkin Lentäjien juhannuksesta. Sitä järjestettiin vuosina 1945–2012, ja uudet järjestäjät yrittävät herätellä sitä uudelleen henkiin vuonna 2015.

–Kun olen soitellut ympäri Suomea, kaikki muistavat ensimmäisenä ne juhannusjuhlat. Osa on myös käynyt armeijan täällä. Senkin takia messuja on ollut helppoa myydä, hän sanoo. –Alueella on pitkät perinteet, ja on harmi, että ne välillä katkesivat. Nyt koetetaan herättää perinnettä taas uusiksi.

Jos näytteilleasettajat ja yleisö viihtyvät, Lakeusmessuista tehdään toistuva tapahtuma.

–Nyt on tarkoituksena, että joka toinen vuosi järjestetään. Se kuitenkin riippuu lopulta siitä, millaista palautetta saadaan näytteilleasettajilta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.