Musiikinystävien saamat soitinlahjoitukset mahdollistavat monen lapsen harrastuksen

Kortesjärven musiikinystävät saivat soitinpankkiinsa lahjoituksena viulun ja nuottivihkoja. Kuvassa hymyilivät Raisa Kaatrasalo, Lea Mäkisuvio, Heidi Viitala ja Jaana Visti. Lahjoittaja ei halunnut nimeään julki.

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN musiikinystävät ry sai viime viikolla lahjoituksena käytetyn viulun.

Puheenjohtaja Lea Mäkisuvio kertoo, että soittimia lahjoitetaan yhdistykselle harvoin, mutta kaikenlaiset soitinlahjoitukset ovat heille hyvin tärkeitä. Ne menevät yhdistyksen pitämään soitinpankkiin, josta musiikin harrastajat voivat vuokrata niitä edullisesti.

Eniten soittimia tarvitsevat musiikkiopistoon tai kansalaisopistoon opiskelemaan lähtevät lapset, mutta ovat niitä vuokranneet aikuisetkin, jotka haluavat opiskella omatoimisesti.

–Meillä on tarvetta kaikille soittimille, ja viuluja eri toten menee paljon vuokralle, Mäkisuvio kertoo.

–Olen hoitanut soitinpankkiamme muutaman vuoden, ja sinä aikana emme ole saaneet yhtään lahjoitusta. Kun on ollut akuuttia tarvetta, olemme ostaneet soittimia itse, Raisa Kaatrasalo sanoo.

SOITINPANKISSA on tällä hetkellä eri kokoisia viuluja sekä huiluja ja kanteleita. Niiden lisäksi sitä kautta voi tällä hetkellä hankkia ainakin akustisen tai sähkökitaran, sellon tai trumpetin.

–Etenkin viuluja voi joutua vaihtamaan isompaan vuodenkin välein, kun lapsi kasvaa. Siinäkin mielessä vuokraaminen on järkevää, Kaatrasalo sanoo.

–Ja jos haluaa ensin vain kokeilla soittamista, soitin on kallis sijoitus, Heidi Viitala lisää.

–Eikä vuokraajan tarvitse olla kortesjärveläinen, Jaana Visti huomauttaa. –Nytkin meidän sello on menossa Turussa asti.

SOITINPANKKI lienee musiikinystävien tärkein tehtävä, mutta sen lisäksi yhdistys pyrkii esimerkiksi järjestämään konsertteja ja konserttimatkoja.

Viimeksi he pitivät joulukonsertin yhdessä seurakunnan kanssa. Eri musiikkilajeja yhdistelleessä kokonaisuudessa esiintyivät Street, kirkkokuoro ja kevyen musiikin piiri. Tupa oli tupaten täynnä.

–Musiikkitapahtumia ei ole koskaan liikaa. Ne ovat tärkeitä vauvasta vaariin, Jaana Visti sanoo. –Mutta nykyään on erilaisia tapahtumia niin paljon, että kaikkiin ei välttämättä saada ihmisiä. Siksi pitää miettiä, mitä kannattaa järjestää.

–Mielellään teemme yhteistyötä Härmien ja Kauhavan kanssa, jos se on vain mahdollista, Mäkisuvio sanoo. –Ideoita saa aina tuoda.

MÄKISUVIO on ollut puheenjohtajana nyt vajaat kaksi vuotta.

–Tuntui, että yhdessä vaiheessa meitä oli lähes koko hallitus soittajien äitejä, jotka eivät itse ymmärrä musiikista mitään, Kaatrasalo nauraa. –Sen takia Lea nousi mieleen.

Mäkisuvio harrastaa laulamista. Sen lisäksi hän soitti aikoinaan musiikkilukiossa harmonikkaa.

–Mutta olen aina sanonut, että pitää erotella soittajat ja soittelijat. Minä olen sellainen soittelija. Harmonikkaa soittelen kotona korvakuulolta huvikseni, hän naurahtaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.