Esikouluun ja ekaluokalle ilmoittaudutaan helmikuun aikana

Varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho iloitsee, että alueen esikoululaiset saavat opetusta omissa opetusryhmissään päteviltä opettajilta.

Julkaistu:

Aihe:

VIMPELIN kunnan esiopetus järjestetään ensi lukukaudella Aapiskujan koulussa kahdessa esiopetusryhmässä tämänhetkiseen tapaan. Varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho kertoi, että syksyn ennusteiden perusteella Vimpelissä odotetaan esikouluun ilmoittautuvan 24 lasta.Alajärven kouluista Hoiskossa odotetaan 20 esioppilasta, Alakylässä (jossa on myös Myllykankaan esiopetus) 15, Paalijärvellä kahdeksaa, Taimelassa yhdeksää ja Paavolassa 51 oppilasta, jotka jaetaan kolmeen ryhmään. Ylikylän esikoululaiset menevät viranhaltijapäätöksellä Paavolan esiopetukseen. Pidennettyyn oppivelvollisuuteen siirrettyjen sekä erityistä tukea tarvitsevien esiopetusikäisten lasten esiopetus tapahtuu pääosin Mäntymäen päiväkodissa tai Alajärven yläkoulun E-tupaluokissa. Nykyiset järjestyspaikat ovat voimassa toistaiseksi.

Luoma-aho on iloinen, että kaikki esiopetusryhmät ovat omissa ryhmissään eivätkä yhdysluokkaopetuksena, ja etteivät ryhmäkoot kasva 20 oppilasta suuremmiksi. –Esikoululaiset saavat näin enemmän opettajan aikaa sekä esiopetussuunnitelman mukaista opetusta, yhdysluokkaopetuksessa opettajan aika jakaantuu väkisinkin eri tavalla.

–Koulujen henkilökuntaa, oppilaita ja heidän vanhempiaan on kuultu asiassa. Palautetta tulee vuosittain jonkin verran, välillä kiittävää, välillä toisenlaista. Joka vuosi tulee yksittäisiä yhteydenottoja, kun vanhemmat haluavat lapsensa esiopetukseen johonkin toiseen kouluun kuin siihen, jonka oppilaaksiottoalueeseen he kuuluvat. Näitä keskusteluita on käyty hyvässä hengessä rehtorien kanssa, Luoma-aho totesi.

Ratkaisut eivät välttämättä liity tyytymättömyyteen esiopetuspaikan suhteen, vaan perheen työssäkulkusuuntiin ja muuhun tilanteeseen. Mikäli huoltajat haluavat lapsensa toiseen kuin heille asuinpaikan mukaan määriteltyyn opetusyksikköön, tulee heidän olla yhteydessä kyseisen koulun rehtoriin.

SAMAAN aikaan ovat haussa myös syksyn varhaiskasvatuspaikat. Sähköinen hakulomake löytyy Alajärven kaupungin nettisivulta varhaiskasvatus-osion alta.

Alajärven alueella palvelee neljä päiväkotia ja 14 perhepäivähoitajaa, Vimpelissä yksi päiväkoti ja kolme perhepäivähoitajaa.

–Elokuun alusta tulee lakimuutoksia, ja mikäli hoidon tarve saadaan selville hyvissä ajoin, voimme valmistautua rauhassa tulevaan. 20 tunnin rajaus kotona olevan vanhemman lapsen päivähoidon enimmäismäärästä jää pois, ja yli kolmevuotiaiden hoitajien osalta muuttuu lasten ylin sallittu määrä hoitajaa kohti, se palaa kahdeksasta seitsemään.

Esiopetukseen on toistaiseksi saatu pätevää henkilökuntaa vakinaisiin paikkoihin ja pidempiin sijaisuuksiin, vaikka pätevistä ammattilaisista on pulaa kautta maan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.