Rekry- ja opintomessuilla syntyi uusia kontakteja

Julkaistu:

Aihe:

Messujen järjestäjät olivat positiivisella fiiliksellä messujen jälkeen. –Palaute näytteilleasettajilta ja kävijöiltä paikan päällä oli positiivista. Tapahtumassa luotiin aitoja kontakteja ja kuuleman perusteella myös onnistuneita rekrytointeja tapahtui. Nuoret keräsivät näytteilleasettajilta yhteystietoja ja osa jo aloittelee kesätyönhakua. Monitoimihalli osoittautui hyväksi paikaksi järjestää messuja, Yli-Sikkilä kehui.

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat kaupungin vapaa-aikapalvelut, Alajärven lukio, yläkoulu, Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut, JPYP, Ohjaamo Alajärvi/Vimpeli sekä SeAMK Maakuntakorkeakoulu.

SUSANNE Ylinen ja Minna Kangastupa lähtivät messuille katsastamaan, mitä on tarjolla. Kumpikin on tällä hetkellä kotona lasten kanssa. Ylisen työpaikka odottaa toisella paikkakunnalla, mutta opiskelukin houkuttelisi. Kangastupa ei aio palata kolmivuorotyöhön toistaiseksi, joten äitiysvapaiden jälkeen hän on työtön työnhakija. –Olemme avoimin mielin, Ylinen totesi. –Täällä on hyvin esillä työpaikkoja monelta alalta, samoin opiskelumahdollisuuksia.

Naiset osallistuivat messuille ensimmäistä kertaa. –Oli hyvä tulla käymään, Kangastupa sanoi.

VIMPELIN ja Alajärven lukiot esittelivät tarjontaansa yhdeksäsluokkalaisille. Lukioiden rehtori Marko Timo kertoi, että niillä on tarjota koululaisille laaja kurssitarjonta, mahdollisuus osallistua esports- tai palloilulinjalle, sekä hyvät opetustilat ilman epäilyjä sisäilmaongelmista. –Oppikirjalainaamoista voi lainata lukion kurssikirjat, missä säästöä voi kertyä yli 2 000 euroa. Alkajien kirjoja varastosta jo löytyy, nyt ostamme hyväkuntoisia jatkajien kirjoja lainaamoon. Tietokoneen opintoja varten voi hankkia etuhintaan. Vimpelissä opiskelijoille tarjotaan ilmainen välipala. Olemme myös Liikkuvia oppilaitoksia.

Alajärvellä alkajia on vuosittain noin 60, Vimpelissä 20-30. Samaa määrää odotetaan tänäkin vuonna.

Etsinnässä täysi-ikäisiä ja oma-aloitteisia kesätyöntekijöitä

VIACON OY:N tehdaspäällikkö Juha Ylipekka kertoi, että yritys halusi ehdottomasti olla messuilla mukana. –Etsinnässä oli kaksi kesätyöntekijää sekä yksi vakituinen. 18 vuoden ikä on vaatimus, täysi-ikäistä porukkaa olisi toivonut löytävän tänne enemmän.

Mainos

Ylipekan mukaan teollisuuden työntekijät ovat Alajärvellä ja Vimpelissä kiven alla. –Isot työnantajat kuten Ruukki ja Alu vievät kesätyöntekijöitä, moni valitsee mieluummin ison työnantajan.

Viaconilla on tarjota kesätyöläiselle tyky-päivän lisäksi monipuolisempi toimenkuva kuin isossa firmassa, koska 12 työntekijän yrityksessä kaikki tekevät vähän kaikkea. –Palkassa ei ole isoja eroja.

IÄN lisäksi toinen vaatimus työhön pyrkivälle on oma-aloitteisuus: kun homma on tehty, ei jäädä istuksimaan, vaan käydään kysymässä, mitäs sitten.

–Voi vaikka siivoilla paikkoja, jos kukaan ei ehdi neuvomaan uutta tehtävää, kertoi tuotannossa työskentelevä Matti Rannanpää.

Metallialan koulutus on eduksi, mutta ei välttämätön. –Työtehtävät eivät ole kovin vaikeita.

–Vaikka tuotteet painavat kymmeniä tuhansia kiloja, työ ei vaadi suuria fyysisiä voimia, Ylipekka jatkoi.

–Mukava tapahtuma, kannattaa järjestää, hän luonnehti messuja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.