Naisten kohtaamispaikan suosio yllätti järjestäjät iloisesti

Nuorisotalolla vietettiin torstaina leppoisaa iltapäivää, kun naisille tarkoitettu kohtaamispaikka avasi ovensa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Nuorisotalon kahviossa kävi iloinen puheensorina, ja tuoleja haettiin pöytien äärelle lisää. –Tämä ylittää kaikki odotukset, totesi ilahtunut projektisuunnittelija Eija Niemistö.

Hän kyseli paikalla olleilta, millaista sisältöä kohtaamispaikkaan toivotaan. Suurin osa halusi ohjelmallisia kokoontumisia, joten luvassa lienee ainakin kulttuuria, tietoiskuja sekä alustuksia eri aiheista. Myös vapaaseen, leppoisaan yhdessäoloon varataan aikaa. –Kokoonnumme loppukuun torstaipäivisin toukokuulle asti. Seuraava tapaaminen on 27. helmikuuta.

Vimpelissä toiminnan käynnistivät SPR:n ystävätoiminnassa mukana olevat Maija Peuro-Rautiaisen johdolla. Perusteena oli se, että kun miehillä on sen sadan sortin parlamenttia, miksei naisillakin olisi. –Ideoita ja palautetta otetaan vastaan kohtaamispaikan kehittämiseksi, sanoi yhdistyksen ystävävälittäjänä toimiva Peuro-Rautiainen.

PIIRIN alueella on nyt kymmenen kohtaamispaikkaa, joista yksi on toiminut kesästä asti Paalijärvellä. Ne ovat kaikki erilaisia, kävijöidensä ja vetäjiensä näköisiä. –Kohtaamispaikat ovat ikäihmisille tarkoitettuja, mutta ketään ei käännytetä pois. Vimpelin kylillekin sellaisia on mahdollista saada. Hankkeen toiminta-aikaa on kulunut vuosi ja kaksi on vielä jäljellä, Niemistö kertoi.

VIMPELISSÄ on monenlaista ohjelmaa ja tapahtumaa niille, jotka haluavat osallistua. Kuitenkin Salme Kovanen ja Terttu Viitala näkevät, että naisten kohtaamispaikalle on tarvetta. –Ikäihmisille saisi olla enemmänkin toimintaa, Viitala totesi. –Kyllä tällainen tuo vaihtelua arkeen.

–On niitäkin, jotka eivät pääse liikkeelle tai osaa lähteä, Kovanen sanoi. –Aina osallistuminen vaatii sen lähtemisen.

Kohtaamispaikka on matalan kynnyksen toimintaa, johon voi vaikka vain piipahtaa. Ystävänkin voi ottaa mukaan, tuoleja löytyi komerosta vielä lisää!

SPR:N Vimpelin osastolla on 158 jäsentä. –Järjestämme mukavaa tekemistä ja tapahtumia. Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Kultaisen iän kerho on vanhin toimintamuoto: kokoonnumme siihen kerran kuussa tiistaisin seurakuntatalolle, Maija Peuro-Rautiainen kertoi.

Ystävänpäivän kunniaksi SPR järjestää 12. helmikuuta ystäväpäivätapahtuman Nuorisotalolla. –Mentor Eino Hoisko tulee kertomaan meille ihmissuhteiden ja ystävyyden merkityksestä elämässämme. Hän on pitänyt aiheesta suosittuja luentoja ympäri Järviseudun ja laajemminkin, kertoi Terttu Viita. –Aikamme ongelma on yksinäisyys, kaikenikäisten ihmisten keskuudessa. Jokainen ihminen tarvitsee kokemuksen rakastetuksi tulemisesta ja hyväksymisestä sellaisena kuin on. Ja sen voi antaa vain toinen ihminen.

Kahvitarjoilu sydänmunkkien kera alkaa kello 17.30. Ohjelmassa myös musiikkiesityksiä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.