Hallikauden avauksesta arvokasta oppia

Perttu Ruuska siirtyi kotiuttajajokerista lukkariksi. Arkistokuva.
VIMPELIN Vedon Superpesisjoukkueen hallikausi käynnistyi viikonloppuna kahdella Kuortaneella pelatulla harjoitusottelulla. Perjantaina JymyJussit kaatui kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 1–2 (4–3, 0–4, 2–3), sunnuntaina Koskenkorvan Urheilijat oli piirun verran parempi 2–1 (2–3, 6–1, 3–0).

Pelinjohtaja Markku Hylkilä kertoi, että tunnelmat ensimmäisten pelien jälkeen ovat kaksijakoiset. –Molemmissa otteluissa toinen jakso oli hyvää peliä, toinen heikompaa. Perjantaina oltiin kotarissa vahvempia, ja se oli muutenkin hivenen parempi peli. Positiivista on, että kaikki harjoitusringissä olevat pääsivät pelaamaan, ja jokaiselle tuli onnistumisia. Perjantaina oli kokoonpanossa kokeneempaa kaartia, sunnuntaina enemmän junioriosastoa. Räpylävarmuuden nostaminen ja perusjämäkkyys ulkopelissä näkyivät, harjoittelu on tuottanut tulosta, siellä ei räpelletty. Nuorten osalta voi sanoa, että työ ei ole mennyt hukkaan, vaan saatiin kovia suorituksia, jotka riittävät Superpesiksessä. Ne antavat varmasti lisää buustia nuorille.

Uuteen merkkiin totuttelu vaatii aikansa. Sen kanssa tupellettiin Hylkilän mukaan molemmissa otteluissa se huonommin mennyt jakso. –Tässä on nyt vasta kaksi leiriä takana uuden merkin kanssa. Kun siihen yhdistää jännityksen ja latauksen, on luonnollista, että ei mene nappiin, mutta turhan paljon sähellystä silti. Sovimme yhdessä kotiläksyksi, että kahden viikon päästä olevalla leirillä merkki on viimeisen päälle hallussa.

ILMAN vastoinkäymisiä ei pelikauden avaus sujunut. Kohdattiin kuumeilua, venähdyksiä ja Mikko Kanalan nilkka pyörähti perjantaina. Sitä tutkitaan alkuviikosta enemmän. –Muuten ei ole mitään isompaa harmia.

Nyt harjoittelu etenee pelillisempää treeniä kohti ja sisäpeliä päästään harjoittelemaan halliin. Siellä hiotaan lyöntivarmuutta ja sisäpelin laatua. –Joukkue treenailee viikolla Ismon (Ankkuri) johdolla ja leireillä kokoamme peliä valmiimmaksi.

Mainos

Seuraavaan leiriviikonloppuun sisältyy myös fyysisten ja lajiominaisuuksien testailua, jotta voidaan verrata pelaajien tilannetta marraskuun lähtötasoon.

Perttu Ruuska on siirtynyt jokerin tontilta lukkariksi. –Hän sai hommaan hyvät startit. Heimosen Janne treenailee itsekseen ja aikoo pelata Suomisarjaa. Hän on luvannut olla käytettävissä, jos ongelmia tai hätätilanne tulee.

KOSSUSTA päästään ottamaan revanssia 9. helmikuuta, jolloin SM-hallipelien alkulohko käynnistyy Seinäjoella. 16. helmikuuta vastassa on KaMa ja 1. maaliskuuta JymyJussit. Finaaliturnaus käydään 14.-15. maaliskuuta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.