Liikunta-Aallon toivotaan pyyhkäisevän koko kaupungin yli

Valmennusryhmään kuuluvien Jouni Hännisen ja Kai Rantalan kuntoprojekti käynnistyi kuuden minuutin kävelytestillä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Kokeilemme tätä vuoden ajan, ja jos kokemukset ovat hyviä, siitä on tarkoitus tehdä pysyvä juttu. –Toivotaan, että Liikunta-Aalto pyyhkäisee koko kaupungin yli, kaupunginjohtaja Vesa Koivunen totesi. –Rohkeasti vain kaikki matkaan, huumori mielessä: ei tämä niin vakavaa ole.

Hanke kestää maaliskuuhun 2021 saakka. Kokeiluun kuuluu videomuotoista liikuntaneuvontaa, jossa asiantuntijoina toimivat muun muassa Sami Jauhojärvi, Matti Mattson, Janni Hussi, Jukka Jalonen ja Lasse Viren. Alajärven osuus yhteisestä materiaalista ovat kotona tehtävät, kuukausittain vaihtuvat kuntotestit ja lihaskuntoharjoitukset. Videoneuvonta on toteutettu Elixit TV-tuotannon kanssa ja Alajärvi on mukana sen televisiossa esitettävän uuden kauden avausjaksossa.

KAUPUNGIN asukkaita varten on koottu yhteen liikunnan ja hyvinvoinnin eri alojen toimijoita. Liikunta-Aallossa mukana ovat myös paikalliset urheiluseurat. Ne ovat paitsi järjestämässä erilaisia liikunnallisia matalan kynnyksen tapahtumia, myös sparraamassa kaupunkilaisia tarjoten omaa osaamistaan. Lisäksi Ankkureiden kuulantyöntäjä/moniottelija Eucabeth Kivikangas ja Jyskeen keihäänheittäjä Janette Lepistö avaavat videomateriaalin avulla omaa harjoitteluaan ja valmistautumistaan tulevaan kauteen. Tuija Silver-Lager toimii ravintosparraajana. –Tämän myötä olen alkanut miettiä tarkemmin omaakin tekemistä, miksi mitäkin asiaa teen ja millä tavalla se auttaa parhaiten tavoitteeni eteen, Lepistö pohti.

AVOIMELLA haulla etsittiin ryhmää tavallisia kaupunkilaisia, jotka haluavat kehittyä eri osa-alueilla. Liikuntapalveluiden ohjaaja, liikuntasparraajana toimiva Merja Korpela ja Henna Matintupa valmentavat neljän hengen ryhmää, jonka tavoitteena on olla kesällä elämänsä kunnossa. Valmennusryhmässä Jouni Hänninen haluaa päästä liikkeelle sairauksien jälkeen, Kai Rantala tehoa sprinttijuoksuun, Sonja Ainonen liikkuvuutta ja Sari Peura keskittyy kestävyyskunnon kehittämiseen. Heidän treeniohjelmansa tulevat nettisivuille. –Niitä voi siellä seurata ja saada inspiraatiota, Matintupa totesi.

Harjoitukset ovat nyt toden teolla käynnistymässä. Hänninen kertoi hiihtäneensä noin 130 kilometriä, mutta lumen loppuminen vaikeuttaa harrastamista. Rantala koki onnistumisen, kun lautanen näytti juuri ohjeiden mukaiselta. Satunnainen liikkuja on saanut valmennuksesta jo nyt virkeyttä. –Huomasi, että pienestäkin voi lähteä liikkeelle. Kolmekin pientä kävellen tehtyä hikilenkkiä viikossa nostaa jo kuntoa.

Ryhmäläiset ovat osa Team Alajärveä, johon kaikkien kaupunkilaisten toivotaan liittyvän. Hankkeen nettisivuilla voi kirjata omat liikuntasuorituksensa yhteiseen harjoituspäiväkirjaan. Tarkoituksena on kerätä mieletön potti urheilusuorituksia kävelystä uintiin ja ryhmäliikuntaan. –Hästäg #teamalajarvi yhdistää meitä somessa, Matintupa kertoi.

27. ja 30. tammikuuta Pallohallilla järjestetään UKK-instituutin kuuden minuutin kävelytesti, jonne voi mennä ilman ajanvarausta. Sitä suosittelee myös Kai Rantala. –Se on hyvä testi, näytti missä mennään ja antoi virtaa mennä eteenpäin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.