Tuore yrittäjä peräänkuuluttaa elinvoimaisuuden säilyttämistä

–Tämä tuoli, valaisin ja taulu muodostavat hienon kokonaisuuden, totesi Johanna Korkea-aho taulun maalanneelle Sirpa Katajalle.
ENTISEN Osuuskaupan kiinteistössä Vimpelin keskustassa avasi tänään maanantaina ovensa moderni sekatavarakauppa, Boutique Johanna K. –Halusin nimellä kunnioittaa tämän ihanan talon historiaa ja tyylikkyyttä! Tämä on jo saanut lempinimen Jonnan putiikki, yrittäjä Johanna Korkea-aho naurahtaa.

Liikkeen valikoimissa on muun muassa valaisimia, pienkoneita, naisten vaatteita ja asusteita sekä luontaiskosmetiikkaa. –Mahdollisimman paljon sellaista, mitä täältä ei muuten saa! Lisäksi haluan nostaa esille paikallisten pien- ja yksinyrittäjien osaamista. Putiikista löytyy muun muassa Sirpa Katajan taidetta. Tarkoitus on yhdistää tähän muutakin osaamistani ja koulutuksiani, esimerkiksi rentoutusvalmennusta. Nähtäväksi jää, millainen kokonaisuus tästä muodostuu. Otan mielelläni vastaan vinkkejä siitä, mitä ihmiset haluaisivat ja tarvitsevat.

Vaatetarjontaa putiikista löytyy naisille kolmekymppisestä eteenpäin, toivomusten mukaan nuorekasta vaatetta myös iäkkäämmälle. –Tämän kuun lopussa ja helmikuulla vaatetta tulee lisää.

OSASYY yrityksen perustamiseen on kotiseuturakkaus. –Haluan ajatella, että tämä lisää Vimpelin elinvoimaisuutta, ja asua paikassa, missä on palveluita! Vimpelissä tarvitsemme uusia asukkaita, se on meidän kaikkien asia, ja tämä on minun panokseni asiaan. Haluaisin myös herätellä ihmisiä siihen, että palveluita on käytettävä, että ne pysyvät. Onko se viihtyisä kylä, jos ei ole muuta kuin ruokakauppa ja Ärrä?

Pienellä paikkakunnalla yrittämisessä on omat vaikeutensa, mutta Vimpelin keskusta on Korkea-ahon mukaan kohentanut ilmettään. –Se on elinvoimaisen näköinen ja viihtyisä, eikä tyhjiä liiketiloja juuri ole.

Korkea-aho jätti työnsä vanhustenhoidossa harkittuaan yrittäjäksi ryhtymistä pitkään. –Minussa on siihen sisäänrakennettu vietti. Isänikin on toiminut yrittäjänä aikoinaan. Tykkään suunnitella isoja kokonaisuuksia ja pyöritellä asioita. Lisäksi halusin rauhaa perhe-elämään: kuopuksemme aloittaa syksyllä esikoulun ja haluan olla aamuisin lähettämässä hänet sinne, ja olla illalla kotona perhettä varten. Kun vuorotyö poistuu kuvioista, päivät ovat varmasti pitkiä, mutta osa viikonlopusta on vapaata ja elämää voi suunnitella paremmin.

ALUKSI liike on avoinna maanantaista lauantaihin, koska entisen lamppukaupan ovet ovat olleet pitkään kiinni. Jossain vaiheessa yksi päivä viikosta pyhitetään lamppukauppias.fi-nettikaupalle, hankintamatkoille, edustajien tapaamiseen ja yrittäjän oman jaksamisen tukemiseen, Korkea-aho kaavailee.

–Ihmiset ovat ottaneet liikkeen ihanasti vastaan. Moni on sanonut, että hyvä kun valaisinliike säilyy. Liike kiinnostaa ihmisiä ja uskon, että he myös arvostavat, että on valikoimaa ja uusia tuotteita. Hienointa työssä on varmasti ihmisten kohtaaminen! Odotan mukavia, työntäyteisiä päiviä.

–Toivoisin, että ihmiset piipahtaisivat katsomaan valikoimaa. Liike on minun näköiseni, mutta asiakkaita varten. Täältä saa palvelua, jota marketeista ei löydy.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.