Sirkusteemaista lastenkulttuuria ilman pääsymaksuja tammikuussa

Kuva: Sari Pasanen

Julkaistu:

Aihe:

SATUSIRKUS-KIERTUE tuo tammi- ja helmikuussa sirkuksen magiaa Kauhavan kirjastoihin. Kirjastoihin pystytetään pieni sirkusteltta, ja asiakkaille tarjotaan monipuolista sirkusaiheista lastenkulttuuria ilman pääsymaksuja.

Satusirkuksen sisältöjä ovat sirkusaiheinen nukketeatteri, perhesirkustyöpajat, sadutus-työpajat sekä maagiset satutuokiot teltassa. Klovni Jojon johdolla voi myös hakea uuden kirjastokortin ja samalla pääsee kokeilemaan hänen hurjia sirkustemppujaan, kuten tornadon kesyttämistä.

Satusirkus-kiertue alkaa Kortesjärven kirjastosta. Klovni Jojo vierailee siellä maanantaina 27. tammikuuta kello 15–16, ja samana iltana ja seuraavana päivänä on myös muuta Satusirkus-ohjelmaa. Siitä Satusirkus siirtyy Kauhavan pääkirjastoon, Alahärmään ja Ylihärmään.

SATUSIRKUS-HANKKEESSA sirkuksesta tuttuja menetelmiä sovelletaan kirjastoympäristöön.

Mainos

Satusirkuksen tirehtöörinä toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja, ylempi AMK Sari Pasanen. Nukketeatteritaiteilijana kiertueella on mukana teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK Maippi Nuormaa Vilén.

–Keskeistä on tarinallisuus sekä lasten ja perheiden osallistaminen. Tavoitteena on saada lukemisen ja satujen ääreen niitäkin lapsiperheitä, jotka eivät ole aiemmin olleet kirjaston asiakkaita, tiedotteessa kerrotaan.

Satusirkus on Eepos-kirjastojen yhteinen hanke, ja se kattaa vajaan vuoden mittaan kaikki Eepos-kirjastot, eli Etelä-Pohjanmaan kirjastojen lisäksi Laihian, Isonkyrön, Kaskisten, Vetelin ja Perhon kirjastot. Hanke toteutetaan Aluehallintovirastosta saadun kehittämisavustuksen turvin. Kiertue starttasi lokakuussa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.