Vuorenmaan elämyskeskuksen kehittäminen vauhdissa

Jorma Leppäniemi kehittää Erämaan Elämyskeskusta AIDL Limitedin konsulttina.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Leppäniemi toteuttaa hanketta kiinalais-thaimaalaisen AIDL Limited -yhtiön konsulttina. Leppäniemen vaimo Sumalee Sae-Leave-Leppäniemi omistaa yhtiöstä 51 prosenttia ja hänen omistuksessaan on myös Erämaan Elämyskeskus Oy, joka käynnisti laskettelutoiminnan Vuorenmaassa kuuden vuoden tauon jälkeen.

Ensimmäisessä vaiheessa Vuorenmaahan toteutetaan noin kolmen miljoonan euron investoinnit, toisessa kymmenen ja kolmanteen on suunniteltu 25 miljoonan euron investointeja. –Ensimmäinen vaihe alkaa olla pulkassa. Kun kaikki toimii, siirrytään eteenpäin.

Asiat alkoivat edetä nopeasti, kun Aasiassa pitkään asunut teuvalaislähtöinen Leppäniemi löysi Vuorenmaahan. Kunta oli huhuillut rinneyrittäjää jo pitkään. Leppäniemi sai ”myytyä” idean rahoittajille helposti. –Kiinassa on menossa Suomi-buumi. Täällä on puhdasta, hiljaista ja turvallista. Soini on erämaata, lappimainen paikka, jossa erilaiset kohteet ovat lähellä toisiaan toisin kuin Lapissa, jossa aapasuon ja kosken välillä voi olla 200 kilometriä matkaa. Täältä löytyy kaikenlaisia olosuhteita.

Vuorenmaa on vain yksi AIDL:n käynnissä olevista projekteista. Tarkoituksena on tuoda aasialaisia turisteja Soiniin jo ensi talvena. –Olisi tullut jo tälle talvelle, mutta iglujen pystytys viivästyi.

Soinin kunnalle elämyskeskuksella tulee olemaan merkitys uusien asukkaiden, matkustajavirtojen ja elinvoiman elvyttämisen kautta. Leppäniemi haluaa rakentaa yhteistyökuvioita lähialueen majoitusliikkeiden ja muiden toimijoiden kanssa. –Meidät on otettu täällä hyvin vastaan ja kyläläiset ovat käyneet kysymässä, miten voimme jeesata.

Ilmat vaikuttavat osaltaan rinnebisnekseen, mutta isompia uhkia toiminnan ja suunnitelman tielle Leppäniemi ei nimeä. –Jos ei Suomessa jotain mullistuksia tapahdu.

RINNETOIMINTA käynnistyi jo Ski Center Vuorenmaassa ja rinneravintola Peikonpesä palvelee asiakkaita. –Meillä on täällä huippukokit, ja tarjoamme myös catering-palveluita. Aiomme käyttää Reijo Kivijärven ateljee- ja saunatiloja isompiin tilaisuuksiin, kuten pohjalaisen pitopöydän miljöönä. Tulemme profiloitumaan pohjalaisena toimijana.

Mainos

Leppäniemi rekrytoi kymmenkunta moniosaajaa, elämystyöntekijää, jotka tarjoavat erilaisia palvelupaketteja erityislasten liikunnasta taiteeseen: ohjattuja retkiä ja kursseja esimerkiksi kalastukseen, kalan ja riistan käsittelyyn, luontokuvaukseen kotkan haaskalla ja leivän tekoon, luonnon antimien keräämiseen ja jalostukseen. –Työntekijöiksi löytyi todellisia helmiä, joista osa paluumuuttajia! Reservissä on lisää henkilöitä valmiina liittymään joukkoon.

Vuorenmaan vierestä ostetulla tontilla sijaitseva keltainen talo toimii alkuvaiheessa toimistona ja Passipaikka-tilausravintolana sekä kurssien pitopaikkana. Tontille rakennetaan myös iglukylä, johon kuuluu toukokuussa avattava tilausravintola. Ensimmäinen iglu on tarkoitus saada näytteille ja testikäyttöön pian. –Täytyy testata, miten ekologinen, nykyteknologiaa edustava systeemi toimii 30 asteen pakkasilla.

Iglut rakennetaan vaativaan makuun: niihin tulee maisemaikkuna, pesutilat, sähkötakat, moottoroidut sängyt ja untuvapeitteet, listaa Leppäniemi.

KUN kunnan ostama uusi latukone saadaan paikalle ja lunta hieman lisää, ajetaan maastoon noin 70 kilometriä latuja. –Täällä on fantastiset mahdollisuudet murtomaahiihtoon, siihen tullaan panostamaan.

Alueelle on suunniteltu slopestyle- ja crossiradat, maastojousirata, jolle haetaan MM-kisoja sekä Soinin Sisun hankkeina alamäkiluistelurata ja kuntoportaat. Kesäisin rinteet toimivat maasto- ja alamäkipyöräilyn tukikohtana. Vuorenmaahan on tulossa kiinalaisia joukkueita harjoittelemaan, ja yhteistyökuvioita hiotaan Kuortaneen Urheiluopiston kanssa. –Tähän tarvitaan hotelli, joka rakennetaan kakkosvaiheessa. Se sisältää 60 huoneistoa ja kuntosalit, jotka toimivat laitevalmistajan show roomina. Ennen sitä voi majoittua 75-paikkaisella asuntovaunualueella tai kesällä avattavassa telttahotellissa. Etsimme yhteistyökumppaneita myös lähialueen majoituspalveluiden tarjoajista.

–On lähdetty siitä, ettemme hinnoittele itseämme ulos. Osa palveluista on jopa ilmaisia.

Tapahtumat Vuorenmaassa käynnistyvät helmikuussa moottorikelkkailun SM-kisalla, johon odotetaan noin 800 hengen yleisöä. Edellisenä iltana järjestetään isot kelkkailijoiden juhlat. Helmi-maaliskuulle on suunniteltu lumihenkilön kasauksen SM-kisoja. –Niistä tulee myöhemmin MM-kisat, joihin osallistuu 30 maata, oikea matkailumarkkinointitapahtuma, kaavailee laajat yhteistyöverkostot omaava Leppäniemi. –Siihen tarvimme soinilaisia yhdistyksiä mukaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.