”Nyt saa toivoa kerhoja ja tapahtumia”

Mira Alatalo toivoo vimpeliläisiltä lapsilta ja nuorilta sekä heidän vanhemmiltaan esityksiä siitä, millaista toimintaa 4H:lta toivotaan.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Syynä hiljaisempaan ajanjaksoon on varmaankin ollut toiminnanjohtajan puuttuminen ja se, että vaikka monella hallituksen jäsenellä olisi ideoita, ei ole ollut aikaa ja resursseja toteuttaa niitä.

Puuhakerho on toiminut syksyn aikana Nuorisotalolla, liikuntakerhoa ei tilan puutteen vuoksi ole aloitettu.

Yhdistyksen toiminnan säilyminen paikkakunnalla varmistetaan parhaiten aktiivisella, monipuolisella toiminnalla. Yhdistyksessä on tällä hetkellä 95 jäsentä.

–Aiomme olla yhteyksissä kouluihin, että saisimme lapsilta ja nuorilta ideoita, millaista toimintaa haluttaisiin. Tarvetta toiminnalle varmasti on, mutta sitä pitäisi saada tarkennettua. Kaikenlaista toimintaa voidaan toteuttaa. Toivottavasti samalla löytyy innokkaita kerhonvetäjiä. Vanhemmiltakin kaipaan aktiivisuutta, jos heillä on toiveita ja ideoita, millaisia kerhoja ja tapahtumia toivotaan järjestettävän. Myös yhdistyksen hallituksessa on vapaita paikkoja. Minua voi tulla nykäisemään hihasta tai voi soittaa tai laittaa sähköpostia. Tykkään lähteä monenlaiseen toimintaan mukaan, joten hyviä ideoita kehiin, toivoo myös MLL:n toiminnassa mukana oleva Alatalo.

4H-yhdistys tekee mielellään yhteistyötä muiden yhdistysten ja toimijoiden kanssa.

4H-JÄRJESTÖN strategiaa on uudistettu seuraaville kolmelle vuodelle. –Teemoja ovat ruoka, luonto, metsä, kädentaidot ja kestävä kehitys. Esimerkiksi ruokahävikin vähentäminen tapahtumissa on valtakunnallinen aihe, johon yhdistysten toivotaan panostavan, Alatalo kertoo. –Mielikuva 4H:sta on ehkä jäänyt maanviljelysajalle. Kaikki yhdistykset ovat erilaisia, johtuen toimijoista ja toimintaympäristöstä: jossakin panostetaan vanhustyöhön, toisaalla luontoon. Toiminta ja strategia päivittyvät aja myötä: esimerkiksi roboteknologia-aiheiseen kerhoon on tulossa valmiit mallit, eli monenlaista on mahdollista järjestää, jos vaan kiinnostuneita on.

MIRA Alatalo toivoo, että Vimpelissäkin rohkaistuttaisiin perustamaan 4H-yrityksiä. –Olen miettinyt, miksi täällä ei vielä ole. Kannustavatko vanhemmat nuoria yrittäjyyteen vai ajattelevatko he, että se tuo liikaa vastuuta? Vai eikö tästä mahdollisuudesta vain tiedetä? Tällainen yritystoiminta on yleensä tilapäistä ja satunnaista, mutta siitä saa tienestin lisäksi työkokemusta ja verkostoja. Jokaisella on jokin kyky, lahja tai kiinnostuksen kohde, jota voisi hyödyntää, esimerkiksi valokuvaus tai leipominen… Varmasti paikalliset haluaisivat käyttää nuorten tarjoamia palveluita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.