Muistoseurat 3 teattereihin loppukuusta

Muistoseurat 3 -elokuvassa nähdään muun muassa nämä mystiset meditoijat (Linda Huhtaluhta ja Annika Ylipelkonen). Kuva: Jarmo Vainionpää

Julkaistu:

Aihe:

MUISTOSEURAT-ELOKUVASARJA on ehtinyt jo kolmanteen osaansa. Uusin, Haaveita ja harha-askelia -niminen elokuva saa ensi-iltansa Kauhavan Y-Kinossa perjantaina 27. joulukuuta.

Elokuvasta on joulukuun aikana alkanut tihkua tietoa sosiaaliseen mediaan joulukalenterin omaisesti. Myös traileri julkaistiin kuun alussa.

Sen tarinassa Kale (Jarmo Kumpula) ja Pena (Eero Kankaansyrjä) ovat päättäneet unohtaa perinteisen kesän kohokohtansa, muistoseurat, eli ajelun Ransu-autolla pitkin maakuntaa. Anteron ”aarteen” löytyminen oli niin suuri järkytys, ettei Kale enää halua ottaa riskiä uusista yllätyksistä. Kaksikko häipyy sen sijaan tanssikurssille, ja omalle muistoseurareissulleen lähteekin vuorostaan naisporukka: Antero-vainaan entinen vaimo, kaksi rakastajaa, äiteemuori ja vielä Kalen vaimokin.

–Uskoisin, että elokuvasta on tulossa näistä kaikista kolmesta vauhdikkain ja hupaisin. ”Humpuukia” — ihan positiivisessa mielessä — on luvassa vielä enemmän, elokuvan raakaversion pari viikkoa sitten nähnyt näyttelijä Jarmo Kumpula kertoo.

–Edelleen pysytään silti siinä, ettei haluta loukata ketään. Tyyli on pysynyt aika lailla samana. Mukaan on tullut nopeampia kohtauksia, tilanteesta toiseen edetään nopeammin, hän lisää. –Juonellisesti tarinan joka porukalla on omat juttunsa, jotka lomittuvat ja yhdistyvät pikkuhiljaa.

HAAVEITA ja harha-askelia kuvattiin pääosin yhdessä viikossa, 3.–10. elokuuta, ja tällä kertaa erityisesti Alahärmässä ja Kortesjärvellä. Elokuvasarjan kuvauspaikkoja on pyritty löytämään tasapuolisesti elokuvan tuottajan, Järvilakeuden kansalaisopiston, alueelta. Aiempia osia on filmattu myös muun muassa Evijärvellä, Lappajärvellä ja muualla Kauhavalla.

–Viime vuonna joku huikkasi ensimmäisten esitysten jälkeen, että minkä takia ei oltu Kortesjärvellä, Kumpula naurahtaa. –Käsikirjoittaja Leea Keto otti vinkistä vaarin, joten olimme kuvaamassa uutta elokuvaa muun muassa Sivuluisussa ja Suomelan pihassa.

Hän lisää, että pieniä kohtauksia oli kuvattu aiempiinkin elokuviin Kortesjärvellä.

TEKIJÄT ja näyttelijät ovat lähes kaikki entuudestaan tuttuja. Ohjaajana jatkaa Jukka Mäkinen.

Mukana on myös uusia kasvoja, kuten Mäkisen Ylelle ohjaamien Maalaiskomedioiden pastori Pohton roolista tuttu Jarkko Tiainen pienessä sivuosassa. Hän esittää ”hiippailijaa” yhdessä toisen ensikertalaisen, teatterin puolelta tutun kortesjärveläisen Jaakko Niemistön kanssa.

Niemistö kertoo, että hiippailijakaksikon kohtaukset kuvattiin yhdessä päivässä lentokentän seutuvilla, jossa he esimerkiksi kulkivat pellolla metallinpaljastimen kanssa.

Elokuvanteko oli hänelle uusi ja mielenkiintoinen kokemus.

–Näytelmä on aina liveä ja se menee eteenpäin niin kuin juna, mutta elokuvaa filmatessa voidaan ottaa kohtaus uusiksi, hän toteaa. –Yhtään kivaahan ei ole katsoa itseään filmillä. Tuntuu jotenkin siltä, että olenko minä nyt tuollainen, hän naurahtaa.

Hänen mielestään aiemmat osat ovat olleet ”mukavia katseltavia”.

–Kun puhutaan pohjalaista murretta, sellaista on aina mukava katsoa, hän sanoo. –Uskon, että tämä uusi on vielä parempi kuin kaksi ensimmäistä osaa — ei siksi, että minä olen mukana, mutta muutenkin. Tuntuu siltä, että tekeminen on kehittynyt vielä paremmaksi. Kannattaa kyllä lähteä katsomaan.

YKKÖSOSA keräsi reilut 3 000 katsojaa, ja kakkososa alle 3 000.

Y-Kino esittää kolmannesta osasta ensi-iltailtana kaksi näytöstä: ensimmäinen, viideltä alkava on tarkoitettu tuotantoryhmälle, talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille, ja varsinainen yleisölle suunnattu ensi-ilta on kello 20.15.

–Me näyttelijätkin mennään sinne vähän näyttämään itseämme, jos ensi-iltayleisö haluaa haastatella meitä, Jarmo Kumpula naurahtaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.